FIDEL FARMACIEI HAPCIU

Tirgu Mures - 11 noiembrie 2005

Comunicat tip General in Sanatate

Cea mai noua unitate farmaceutica din Tarnaveni - Farmacia HAPCIU - a aniversat de curand 2 luni de functionare, timp in care a reusit sa atraga atentia si simpatia prin flexibilitatea si amabilitatea acordata de catre farmacist fiecarui pacient.

FIDEL FARMACIEI HAPCIU

“In conditiile actuale, este extem de dificil sa construiesti si sa mentii o afacere in domeniul asitentei catre populatie cu produse medicamentoase. Succesul doar in proportie de 25% este asigurat existenta unei game largi de produse. Mai importanta este consilierea oferita pacientului, si aici ma gandesc la abilitatea nativa de a asculta activ si la capacitatea de a asimila si oferi informatii asupra posibilielor tratamente ” a declarat Marius Dumitrescu, administratorul acestei societati.

Luand in considerare frecventa cu care se produc schimbari de procedura si legislative in sistemul medical, pentru un farmacist este greu sa tina pasul cu ele si in acelasi timp sa faca fata activitatilor administrative, astfel ca timpul acordat pacientului se reduce si bineinteles scade profesionalismul si calitatea serviciilor.

Dar am identificat solutii moderne pentru a evita aceste pericole, astfel ca apeland la o firma de consultanta in domeniul managementului farmaceutic care a preluat intreaga activitate administrativa, pacientul se poate bucura de garantia serviciilor farmaceutice la un inalt grad de profesionalism. Ne simtim obligati sa recompensam intelegerea si fidelitatea pacientilor si astfel am decis sa organizam periodic tombole si am introdus sistemul de acordare de reduceri pe baza cardurilor de fidelitate.

Intentia este de a asimila acestei farmacii un concept inedit, de apropiere fata de pacient si de nevoile, grijile, problemele dar si de bucuriile acestora. “Simt nevoia sa ofer un zambet fiecarui pacient, caci inteleg ca are probleme si eu il pot ajuta. Ma bucur foarte mult cand pacientii se intorc si imi multumesc pentru produsele si informatiile oferite cand au avut nevoie. Imi iubesc meseria si stiu ca empatia este o calitate absolut necesara in domeniul meu ” a declarat Simona Csiszer, farmacist sef.

Despre SURYAM CONSULTING GROUP

In viitorul apropiat, daca se va opta pentru eliminarea plafoanelor de decontare acordate farmaciilor, pacientul va putea alege serviciile optime pentru nevoile sale si astfel ponderea profesionalismului si a calitatii serviciilor va creste. Abia in acel moment vom experimenta piata concurentiala si vom aprecia unitatea farmaceutica dupa calitatea serviciilor.

Marius Dumitrescu
0742086000

marius@suryam.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/suryam-consulting-group/fidel-farmaciei-hapciu