Despre actualizarea sistemului ERP SAP Business One

BUCURESTI - 17 iulie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

SAP are o preocupare continua in a dezvolta sistemul ERP SAP Business One , solutia ERP pentru firme mijlocii, atat prin optimizarea si imbogatirea modulelor existente cat si prin lansarea de noi functionalitati care sa vina in intampinarea cerintelor celor 60000 de clienti ai sai.

SAP Business One

SAP Business One

Mentenanta sistemelor informatice de tip ERP este un subiect despre care furnizorii de solutii nu vorbesc foarte mult. Rareori se mentioneaza fugitiv partea de actualizare legislativa ca fiind principala componenta de mentenanta. Sigur, modificarile legislative din Romania impun un volum considerabil de actualizari ceea ce solicita furnizorii sa depuna efort sustinut (si de cele mai multe ori cu termene foarte scurte) pentru a ajuta utilizatorii sa adopte si sa respecte noile prevederi. Insa dincolo de aceste aspecte, o solutie software de business trebuie sa tina pasul si cu noile tehnologii si trenduri, trebuie sa ajute utilizatorii sa isi usureze munca si sa exploateze cat mai eficient resursele tehnologice de care ar putea dispune.

Activitatea de mentenanta presupune atat imbunatatirea functionalitatilor existente, cat si adaugarea de functionalitati noi si integrarea cu noile tehnologii.

SAP are o preocupare continua in a dezvolta sistemul ERP SAP Business One, solutia ERP pentru firme mijlocii, atat prin optimizarea si imbogatirea modulelor existente cat si prin lansarea de noi functionalitati care sa vina in intampinarea cerintelor celor 60000 de clienti ai sai.

Instalarea unei noi versiuni a SAP Business One este un proces complex care se planifica si se realizeaza de catre departamentul IT al clientilor sau de catre consultantii System Innovation Romania. Procedura de upgrade ia in calcul atat posibilitatea clientilor nostri de a intrerupe utilizarea sistemului informatic, dar si personalizarile si integrarile cu sisteme complementare, care trebuie testate si eventual ajustate odata cu instalarea unei noi versiuni.

SAP faciliteaza planificarea procedurilor de actualizare oferind clientilor sai un pachet de instalare care migreaza automat atat aplicatiile cat si bazele de date de la versiunea precedenta la versiunea noua. Acest pachet de upgrade ia in considerare nu doar aplicatia standard, dar si campurile si tabelele personalizate adaugate in procesul de implementare la cererea clientului, precum si extensiile (add-on-urile) sistemului, dezvoltate de catre partenerii sai. Astfel, procesul de migrare este unul complex, insa executia lui este destul de simpla si cu riscuri minime pentru client. Riscurile sunt eliminate inca din faza de implementare si personalizare a sistemului, deoarece toti partenerii care ofera servicii de implementare si asistenta au o disciplina si o metodologie impuse de SAP in efectuarea acestor modificari ale sistemului, fapt ce permite standardizarea modificarilor si tratarea lor ca facand parte din sistemul de baza la momentul instalarii de noi versiuni.

 

Achizitia unui sistem ERP este un proiect complex, cu implicatii pe termen lung asupra afacerii. Alegerea solutiei potrivite trebuie sa puna in balanta atat calitatea solutiei alese, cat si serviciile si expertiza furnizorului de servicii. Mentenanta oferita de producator are poate cel mai mare impact asupra calitatii solutiei, care trebuie sa fie capabila sa sustina atat cresterea companiei utilizatorului, cat si sa tina pasul cu noile tehnologii si sa ofere instrumente performante de management utilizatorilor sai. O solutie cu mentenanta precara isi va atinge limitele in scurt timp, nefiind pregatita sa duca managementul catre un nou nivel de complexitate a afacerii.

Despre System Innovation Ro

Primul partener Value Added Reseller pentru SAP Business One din România

System Innovation Romania este lider în consultanță SAP Business One în România, cu peste 100 de clienți, oferind suport la peste 900 de utilizatori ai soluției ERP. Companiile din Europa care ne-au ales deja serviciile, beneficiază de cunostinţele şi expertiza noastră în SAP Business One și diverse industrii.
Activă pe piața locală din 2008, System Innovation Romania este primul partener Value Added Reseller pentru SAP Business One din România. Oferim servicii complete de consultanță și implementare a sistemului ERP SAP Business One pentru companii medii și mici, atât în România, cât și la nivel internațional.
Având o experiență vastă atât cu baze de date SQL, căt și cu SAP HANA, în ultimii ani am dezvoltat și gestionat localizarea SAP Business One pentru România, Bulgaria și Serbia.