TANGO GENTE - eveniment de tango argentinian - element din patrimoniul UNESCO

BUCURESTI - 1 octombrie 2009

Comunicat tip General in Social

La o zi dupa includerea tangoului argentinian in patrimoniul patrimoniul cultural imaterial UNESCO
TangoTangent va invita la Bucuresti la TANGO GENTE 3, eveniment de tango argentinian cu invitati din Buenos Aires, Argentina

TANGO GENTE - eveniment de tango argentinian - element din patrimoniul UNESCO

Bucuresti, Romania, 1 Octombrie 2009 – La o zi dupa includerea tangoului argentinian in patrimoniul cultural imaterial UNESCO TangoTangent va invita la Bucuresti in perioada 1-4 octombrie 2009, la Galeria Dalles, la TANGO GENTE 3 – eveniment de tango argentinian avandu-i ca invitati speciali pe Pablo Garcia si Mariana Dragone – maestri milongueros si profesori de tango argentinian din Buenos Aires, Argentina.

Evenimentul la care vor participa peste 100 de dansatori de tango din Romania, debuteaza joi, 1 octombrie 2009 cu Milonga de Bienvenido – petrecere cu tango argentinian care va avea loc la Restaurantul Villa Rodizio, Str. Ion Luca Caragiale nr. 32 incepand cu orele 20.30.

Punctul de maxim interes al evenimentului va fi sambata – 3 octombrie 2009, la Milonga organizata de la ora 22.00 la Galeria Dalles (intrarea prin Libraria Dalles), B-dul Nicolae Balcescu, Nr. 18, Sector 1, cand Pablo si Mariana vor sustine o demonstratie de tango argentinian.

Evenimentul se va incheia duminica – 4 octombrie 2009 tot la Galeria Dalles cu Milonga de Despedida, cu incepere de la ora 20.30.

Petrecerea de tango/ milonga este destinata atat necunoscatorilor cat si cunoscatorilor tangoului argentinian. Milonga este un eveniment social, este petrecerea de tango care reuneste oameni din toate domeniile de activitate, iubitori de muzica de calitate, dans si atmosfera calda a unei seri in care se pot bucura de savurarea unui vin bun, in acorduri de muzica de tango, de frumusetea unui dans sau de primii pasi de tango dansati dupa cea dintai lectie de tango argentinian, fiind adresat atat necunoscatorilor, cat si cunoscatorilor genului.

“Va invitam in fiecare seara la milongile din cadrul evenimentului – unde veti putea asculta muzica de tango de calitate, veti admira maiestria dansatorilor si va veti destinde in atmosfera relaxata specifica acestor petreceri cu tango argentinian” ne-a declarat Gilbert Iscu, din partea TangoTangent.

TANGO GENTE este un proiect prin care Tangotangent invita in Romania cele mai talentate si titrate cupluri de profesori/maestri de tango argentinian pentru a sustine workshopuri pentru pasionatii de tango din Romania.

Proiectul TANGO GENTE a debutat pe 29 - 31 mai 2009, cand a avut loc prima editie TANGO GENTE 1 (cu participarea Luizei Paes si a lui Juan Fossati) si a continuat cu a doua editie pe 3 – 5 iulie 2009 cu TANGO GENTE 2 avandu-i ca invitati, pe Ismael Ludman si Maria Mondino.

Despre invitati
PABLO GARCIA
'Femeia este adevarata frumusete in tango. Ea este sufletul tangoului. Perceptia ei, care defineste fiecare figura, tradeaza orice emotie. Aceste principii sunt foarte importante in dans. Femeia si barbatul trebuie sa se simta reciproc, sa fie impreuna in mod unic, si sa se predea muzicii si imbratisarii” Pablo Garcia

MARIANA DRAGONE
Mariana Dragone danseza tango de la varsta de 13 ani. Privind-o, vei fi captivat de gratia si frumusetea ei si a miscarilor sale. Formarea ei ca dansatoare s-a intamplat in milongile din Buenos Aires. Acest lucru o face sa fie o “milonguera” autentica care stie s transmita precis componenta traditionala si de ritual social a tangoului argentinian, preocupata fiind in acelasi timp si de dezvoltarea tangoului nou, modern ca forma de expresie artistica personala.

Mariana Dragone a aparut pe scena in spectacole alaturi de cei mai mari dansatori de tango cum ar fi Carlos Gavito, Leòn Gieco, Mercedes Sosa and Víctor Heredia. A sustinut si sustine seminarii de tango in toata lumea in Europa (Franta, Germania, Elvetia, Spania), Japonia, China, Canada (Montreal), USA (NY, San Francisco)

Despre TangoTangent

Despre Tangotangent
Tangotangent este cea mai activa scoala de tango argentinian din Romania, fondata in decembrie 2005 de Daniel Mandita, Amalia si Gilbert Iscu. Tangotangent isi propune sa formeze dansatori de tango si sa dea posibilitatea/ocazia acestora sa danseze cat mai mult.

TangoTangent a pus in scena impreuna cu Razvan Mazilu, primul spectacol romanesc de tango argentinian - Un Tango mas - care se joaca in prezent la Teatrul Odeon.

Pentru mai multe detalii despre noi, activitatile si proiectele noastre vizitati website-urile www.tangotangent.ro si www.milonga.ro

Alte detalii despre eveniment pe site-ul oficial: www.gotan.ro
Amalia Iscu
Tangotangent
0741131319
seminar@gotan.ro
news@milonga.ro