Identificarea profilului molecular al tumorilor – pasul cheie pentru individualizarea deciziei terapeutice

BUCURESTI - 3 februarie 2015

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Sanatate, Farmaceutic

TARUS Media organizeaza joi, 19 februarie 2015 conferinta “Terapia Personalizata si Imunoterapia Tumorilor Maligne”, parte din seria evenimentelor oncologice sub umbrela “Tratamente Inovative in Oncologie”.

Tratamente Inovative in Oncologie - Tarus Media

Tratamente Inovative in Oncologie - Tarus Media

Evidentierea profilului molecular al tumorilor, un subiect de actualitate in terapia oncologica, ofera medicilor informatii cheie cu privire la probabilitatea ca un medicament sa aiba sau nu un efect benefic asupra pacientului. Spre deosebire de tratamentele anterioare, identificarea profilului molecular al tumorilor le permite medicilor oncologi sa prescrie medicamente cu rata de succes ridicata si cu efecte benefice asupra pacientului.

 

 “Investigatia este indicata pentru pacientii cu tumori rare sau recurente care au nevoie si sunt dispusi sa primeasca in continuare chimioterapie si pentru care nu exista standarde de ingrijire. Cand un esantion de tesut tumoral este trimis pentru analiza la noi, sunt utilizate multiple platforme tehnologice pentru a crea un profil molecular elaborat. Sunt testati doar acei biomarkeri care au fost asociati cu un raspuns la tratament, iar panelul de biomarkeri este actualizat regulat pentru a reflecta cele mai recente date clinice publicate. Investigatia ofera medicului oncolog un raport elaborat care contine o lista a medicamentelor inregistrate asociate cu probabilitatea de a avea sau nu un efect benefic asupra pacientului, dar si rezultatele detaliate ale tuturor analizelor moleculare efectuate”, explica Dr. Kenneth Russel, Basel, Elvetia.

 

Invitatilor din Marea Britanie, Elvetia si Israel li se alatura specialisti in oncologie din Romania printre care Prof. Dr. Tudor Eliade Ciuleanu, Institutul Oncologic “Prof. Dr. I. Chiricuta”, Cluj Napoca, Conf. Dr. Dana Lucia Stanculeanu, Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, Bucuresti si Dr. Dan Corneliu Jinga, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

 

La eveniment mai participa lideri de opinie, medici oncologi, medici de familie, geneticieni, lideri ai asociatiilor de pacienti, precum si companii farmaceutice reprezentative pentru implicarea lor activa in tratarea cancerului, carora li se vor alatura oficialitati din Ministerul Sanatatii, Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

 

Evenimentul este organizat cu sprijinul Amgen Romania, KRKA, Novartis, Astellas, Caris Life Care, Farmaceutica REMEDIA si Torus Pharma.

 

Parteneri media: Medica Academica, The British Medica Journal – editia in limba romana, Viata Medicala, Pagina Medicala si Medical Manager

 

Pentru detalii si participare:

Cristina DRAGHESCU, +40 758 046 947, cristina.draghescu[at]tarus.eu

Despre Tarus Media

TARUS Media este o companie a carei bogata experienta acumulata in domeniul medico-farmaceutic din Romania s-a concretizat in sfera evenimentelor medicale si a publicisticii de profil prin doua demersuri editoriale de succes, The British Medical Journal–Editia in limba romana si Medica Academica.