Imunoterapia–o abordare revoluţionară în tratamentul cancerului,in cadrul Conferintei Tratamente Inovative in Oncologie,Editia a II-a19 februarie 2016

BUCURESTI - 5 februarie 2016

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Sanatate, Farmaceutic

Imunoterapia reprezintă o nouă schimbare în filozofia de abordare a bolii maligne. Ţinta primară a tratamentului nu mai este celula malignă, ca până acum, ci sistemul imun. Limfocitul T, efectorul primar al imunităţii anticanceroase, este activat prin diferite metode pentru a elimina toleranţa instalată în decursul progresiei bolii. Activarea eficientă a sistemului imun reprezintă o armă formidabilă capabilă să elimine definitiv tumora şi să obţină vindecarea într-un număr semnificativ de cazuri.

Tratamente inovative in oncologie, editia a-II-a

Tratamente inovative in oncologie, editia a-II-a

Terapia intravezicală cu BCG, apoi cea sistemică prin citokine (IL-2, IFN) au reprezentat primele rezultate promiţătoare. În 2011 a fost aprobată ca standard terapeutic în oncologie prima imunoterapie celulară autologă - Sipuleucel-T pentru cancerul de prostată metastatic, asimptomatic. Procedurea vizează incubarea ex vivo a limfocitelor T obţinute de la pacienţi prin leucafereză cu un produs himeric.

Utilizarea anticorpilor anti-CTLA-4 sau anti-PD-1 în terapia melanomului malign metastatic au adus rezultate de neimaginat până nu demult. Ultimele studii au obţinut supravieţuire pe termen lung în aproape jumătate din cazuri, într-o boală considerată incurabilă şi rapid mortală. Rezultatele încurajatoare din melanom au fost reproduse mai apoi şi în alte localizări precum cancerul bronhopulmonar sau renal.

Stimularea sistemului imun pentru a-l determina să elimine eficient celula canceroasă este o aventură de peste un secol care a sedus, frământat şi apoi dezamăgit generaţii de cercetători, clinicieni şi investitori deopotrivă. În ultimii ani însă, imunoterapia a produs rezultate clinice atât de spectaculoase încât a devenit principala direcţie de cercetare şi cea mai importantă speranţă în lupta cu cancerul.

Subiectul imunoterapiei va fi adus in fata auditoriului de catre dl.Conf. Dr. Serban NEGRU , Centrul Oncologic Oncohelp, Timisoara, in cadrul Conferintei  Medicale TRATAMENTE INOVATIVE IN ONCOLOGIE, EDITIA A-II-A, ce va avea loc in data de 19 februarie 2016 , la Centrul de Excelenta in Medicina Translationala din cadrul Institutului Clinic Fundeni , Bucuresti.

Evenimentul este organizat de TARUS Media al doilea an consecutiv si este creditat de catre Colegiul Medicilor din Romania cu 15 credite EMC . Costul taxei de participare este de 250 RON pentru medici, respectiv 150 RON pentru rezidenti si include si un abonament in format electronic la publicatiile The British Medical Journal-editia in limba romana si Medica Academica.

Citeste mai mult: http://www.tarusmedia.ro/ro/evenimente/evenimente-medicale-2016/ conferinta -tratamente-inovative-in-oncologie-editia-a-ii-a-19-februarie-2016/.

 Cei care doresc sa participe la aceasta conferinta pot suna pentru informatii suplimentare la numarul de telefon: +40 21 321 01 90, scrie un email pe adresa cristina.draghescu@tarus.eu sau accesa pagina de internet www.tarusmedia.ro.

Despre Tarus Media

TARUS Media este o companie a carei bogata experienta acumulata in domeniul medico-farmaceutic din Romania s-a concretizat in sfera evenimentelor medicale si a publicisticii de profil prin doua demersuri editoriale de succes, The British Medical Journal–Editia in limba romana si Medica Academica.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tarus-media1/imunoterapia-o-abordare-revolutionara-in-tratamentul-cancerului-in-cadrul-conferintei-tratamente-inovative-in-oncologie-editia-a-ii-a19-februarie-2016