Steaua fara nume

Locul desfasurarii: Teatrul Elisabeta

Organizator: Teatrul Elisabeta

Steaua fara nume

Scrisa de Mihail Sebastian in perioada interbelica, Steaua fara Nume este o comedie romantica plina de emotie, sensibilitate si lirism.

,Steaua fara nume” este o comedie romantica savuroasa, pe care actorii Theo Costache, Michaela Prosan, Alexandru Nagy, Elena Voineag, Razvan Raduta, Gabriel Huian, Ionut Deliu, Danni Ionescu, Theodora Popa si Tudor Morar o recreeaza la fiecare spectacol cu pasiune, cu umor, cu prospetime si inteligenta.

In 1966 piesa a devenit subietul unei coproductii franco-romane, foarte bine primita de publicul cinefil, in care rolurile principale sunt interpretate de Marina Vlady si Claude Rich.

Marin Miroiu, un profesor de matematici si cosmografie dintr-un orasel de provincie, descopera o stea. Acesta cumpara de la Bucuresti o carte foarte veche si destul de scumpa, un atlas ceresc care ii poate certifica ca el este cel care a descoperit steaua si nimeni altul inaintea sa.

In dupa-amiaza cu pricina, profesorul vine la gara sa ridice mult asteptata carte! Tot in aceeasi seara coboara in gara mica si afumata – fara voia ei – o necunoscuta fara bilet. Profesorul se ofera sa o ajute, propunandu-i sa innopteze in casa lui pana a doua zi – zi de leafa! – cand i-ar fi oferit banii necesari pentru a cumpara un bilet de tren spre Bucuresti. Necunoscuta accepta si totul capata dimensiunea povestilor hollywoodiene: cei doi se indragostesc si petrec o noapte impreuna.

A doua zi, un barbat elegant bate la usa lui Miroiu. Este Grig, iubitul bogat al Monei… Ceruta de nevasta de catre Marin, Mona face o alegere care va schimba destinul protagonistilor nostri.

Autor: Mihail SebastianRegie si ilustatie muzicala: Dana RotaruAsistenta regie: Razvan RadutaDecoruri: Valentina Voineag si Nicolae UdreaCostume: Rodica Gaurean, Cristina Paltinean si Liana ObanceaLight Design: Ionut DeliuProiectie: Tudor MorarLumini: Alexandru Nagy si Ionut DeliuSunet: Gabriel Huian si Tudor MorarDistributie: Theo Costache, Michaela Prosan, Alexandru Nagy, Elena Voineag, Razvan Raduta, Gabriel Huian, Horea Suciu, Danni Ionescu, Ioana Calin si Tudor Morar

Pret Bilete: 25, 35 Lei

Despre ASOCIATIA CULTURALA TEATRUL INDEPENDENT ELISABETA

Teatrul Elisabeta este un loc special în care se îmbină actul artistic, cu divertismentul și socializarea. Este un loc în care arta nu este o experieță pasivă, în care spectatorul este participant, vrea să se implice și să împărtășească cu cei din jur ceea ce trăiește și simte. Este un loc în care se formeaza și se consolidează o comunitate – comunitatea celor care vor să experimenteze arta și divertismentul de calitate.

Confirmare pana la data: 17 martie 2016

Participare: Taxa de participare