Teatrul Independent Elisabeta din București se redeschide la capacitate de 50%

BUCURESTI - 14 mai 2021

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Social

Teatrul Elisabeta, unul dintre cele mai mari teatre independente din țară, își redeschide porțile, odată cu anunțarea măsurilor de relaxare privind activitatea teatrelor, care pot funcționa din 15 mai la capacitate de 50%. Primul spectacol – comedia „Boeing Boeing” – va avea loc în data de 21 mai 2021.

Teatrul Elisabeta anunță reînceperea activității la capacitate de 50%. În data de 21 mai 2021, startul este dat de comedia „Boeing Boeing”, vizionată până în prezent de peste 65.000 de oameni din București și din țară. Având în distribuție actori precum Alexandra Velniciuc, Tania Popa, Andreas Petrescu sau Lucian Ghimiși, „Boeing Boeing” este cea mai longevivă comedie a Teatrului Elisabeta, jucându-se de 9 ani cu casa închisă.

               Desfășurarea spectacolelor la capacitate de 50% a fost o măsură îndelung așteptată de sectorul cultural independent, grav afectat în ultimul an. Adoptând soluția de transmitere online a spectacolelor sale atât în țară, cât și în diaspora, Teatrul Elisabeta a reușit să-și țină publicul aproape, rămânând un reper în spațiul cultural. Întoarcerea în sala de teatru, deși la jumătate din capacitate, permite continuarea activității sectorului cultural și readuce alături spectatorii de teatru, în condiții de siguranță.

               Alexandra Velniciuc, una dintre cele mai îndrăgite actrițe din teatru, film și televiziune, abia așteaptă întâlnirea reală cu publicul. „Ne-au fost alături și la bine, dar mai ales la greu, atunci când împrejurările ne-au forțat să ne mutăm în mediul online. Un "loc" cu care teatrul nu este prieten, unde emoția nu se poate trăi în mod real, unde am fost nevoiți să mimăm, actori și spectatori, o "nouă normalitate". Falsă... Iubitorii spectacolului viu, derulat sub privirile publicului,  "aici și acum" înțeleg exact ce spun”, spune actrița, concluzionând că „Vom ști, poate, să ne bucurăm mai sincer și să apreciem mai mult posibilitatea revederii și a trăirii la unison a magiei spectacolului de teatru. Vă invit din nou la teatru. Real. Viu. Normal. Cu public în sală și emoții MARI pe scenă!”

Programul teatrului continuă după 21 mai cu alte 3 comedii de succes, „Dezbracă-te, vreau să-ți vorbesc!” (22 mai), „Puricele în ureche” (23 mai) și „Ghici cine te sună?!” (26 mai), având în distribuție actori cunoscuți din teatru și televiziune, precum Leonid Doni, Laura Cosoi, Vasile Calofir, Ștefan Velniciuc sau Gabi Costin.

               Lunile de vară se anunță pline de evenimente marca Teatrul Elisabeta – spectacole în sală, în aer liber, deplasări în marile orașe din țară, dar și o stagiune estivală pe litoralul românesc. Programul complet al evenimentelor și biletele sunt disponibile pe www.TeatrulElisabeta.ro, sau la casa de bilete din Bd. Regina Elisabeta nr. 45.