Ce televizoare alegem în 2016?

Timisoara - 8 martie 2016

Comunicat tip General in IT&C

Începutul de an aduce reduceri atât de partea televizoarelor Full HD cât și la cele Ultra HD (4K), acestea din urmă devenind tot mai accesibile.

Ce televizoare alegem în 2016?

În ultima perioadă găsiți televizoare ieftine Ultra HD la un preț apropiat de cel al televizoarelor premium Full HD. Recent am scris pe blog un articol cu cele mai ieftine televizoare de la începutul anului 2016.


Mulți poate încă își pun probleme legate de necesitatea unui televizor Ultra HD în condițiile în care destul de puține posturi TV emit la rezoluție Full HD, iar restul la rezoluție de slabă calitate.


Pe de altă parte cunoscătorii știu că televizoarele actuale sunt mai mult decât un simplu TV, putând în același timp să fie folosite drept monitor pentru device-urile proprii precum laptop sau PC, smartphone sau tabletă, consolă de jocuri, player Blu-Ray/DVD.

Astfel că rezoluția joacă un rol foarte important în alegerea televizorului, dar în aceeași măsura sau la un monitor contează așa zisul input lag. Acesta reprezintă întârzierea pe care o suferă imaginea ca urmare a tehnologiilor avansate de procesare.

Unele televizoare mai noi și performante beneficiază de funcția denumită Game Mode ce are ca rol diminuarea input lag-ului prin dezactivarea unor funcții video care nu sunt neapărat necesare.


Mai multe sfaturi utile atunci când doriți să achiziționați un televizor nou găsiți pe site-ul din semnătură. Pentru cei care încă nu sunt convinși de utilitatea unui televizor ar mai fi de precizat faptul că s-a lansat Netflix și în Romania, serviciu de online streaming ce vă permite accesul la filme și seriale chiar și la rezoluție Ultra HD 4K.

Bineînțeles că accesul la Netflix se face contra-cost, dar ceea ce vreau să subliniez este că se poate rezolva problema conținutului Ultra HD 4K.


Așadar până la urmă alegerea unui televizor Ultra HD ține în principal tot de costuri, un televizor din această gamă având un preț mai mare decât altul Full HD de la același producător și cu diagonală echivalentă.