The Climate Corporation – o perspectivă asupra digitalizării agriculturii moderne

BUCURESTI - 4 aprilie 2019

Comunicat tip General in Agricultura

Noi soluții pentru producerea hranei. Agricultura de precizie .

În contextul creșterii populației de pe glob și al consecințelor negative survenite în urma schimbărilor climatice, nevoia de hrană este tot mai mare. În același timp, suprafețele locuibile se extind tot mai mult, în special în mediul urban, astfel că terenul pe care se cultivă se micșorează. În aceste condiții, specialiștii din domeniul agricol caută cele mai bune soluții pentru creșterea producției și eficientizarea resurselor. Agricultorii din întreaga lume iau decizii în fiecare an cu privire la diferitele instrumente și tehnologii pe care le vor utiliza pentru a produce cele mai bune culturi posibile.

Agricultura de precizie presupune un proces de colectare și analiză a datelor, în etape, din offline în online. Toate datele colectate prezintă informații reale care pot evidenția nevoi distincte de administrare și analize complexe, focusul mutându-se în prezent de pe întreaga parcelă pe secțiuni de interes ale acesteia. Având o multitudine de date la dispoziție, un fermier știe întotdeauna cum să semene diferențiat pe parcela sa, ce tratamente să aplice, cum și unde să mențină umiditatea, cum să le varieze și altele. Faptul că fermierii pot lucra îndeaproape cu anumiți indicatori specifici pentru a obține cele mai bune rezultate reprezintă un punct forte al agriculturii de precizie și facilitează maximizarea potențialului unei recolte.

Tehnologizarea fermei pentru rezultate sporite metru cu metru

Procesul de producție a materiei prime pentru hrana întregii omeniri este extrem de sinuos și plin de provocări. Pentru a fi alături de fermierii din întreaga lume în demersul lor de a obține cele mai bune rezultate, Climate FieldView , o platformă digitală multidisciplinară, premiată cu Bronze Innovation Award SIMA 2019, vine cu o serie de caracteristici ce simplifică administrarea fermei. Dacă până acum se discuta în agricultură despre producție per hectar, Climate FieldView schimbă regulile jocului și promite foarte mult: asimilarea și analiza de informații multistrat metru cu metru.

Fermierul știe astfel în detaliu totul despre ferma lui și ia decizii avizate despre cum, când și ce resurse să aloce. Tehnologia Climate FieldView funcționează pe utilajele compatibile, cu port ISOBUS, de la semănare, până la recoltare, când transmite live pe tabletă rezultatul obținut în funcție de fiecare tip de sămânță, de parcelă și de condițiile din teren. Opiniile fermierilor care au accesat această platformă confirmă că viitorul agriculturii stă în digitalizare.

Procesul de digitalizare și agricultura viitorului

La The Climate Corporation , subsidiara digitală a Bayer, se lucrează la găsirea unei soluții care să ajute la implementarea unui sistem bazat pe analiză imagistică în timp real, care să depisteze automat boli specifice ale recoltelor. Pentru a avea un termen de comparație, în urmă cu 10 ani, un fermier trebuia să verifice tot terenul la pas pentru a găsi problema, iar apoi să lucreze împreună cu parteneri agronomici pentru a o cerceta și a găsi potențiale soluții. Fermierii români sunt și ei din ce în ce mai deschiși în a se ralia la tendința globală de digitalizare a agriculturii.

Un studiu realizat de The Climate Corporation în 2017, pe un eșantion de 150 de fermieri români ce exploatează peste 96.000 ha din cele mai performante zone agrare ale țării, a relevat informații esențiale ale practicilor cotidiene în cadrul fermelor medii și mari. Mai mult, studiul a oferit o viziune de ansamblu asupra metodelor agricole curente și asupra viitorului agriculturii în noua eră digitală.

Conform 75% dintre respondenți, pentru fermierii  români, telefonul mobil este un instrument nelipsit în fiecare zi. Mai mult, aceștia declară, în proporție de 68%, că folosesc computerul în fiecare zi. Studiul a fost realizat în cadrul “Conferință pentru creșterea fermei tale. Tehnologie. Inovație. Soluții digitale.” Seria de conferințe a prezentat cele mai relevante soluții pentru administrarea unei ferme și a atins unele dintre cele mai importante puncte strategice de pe harta agricolă din România: Arad, Iași, Craiova, Slobozia, Constanța și Galați.

Dacă fermierii italieni folosesc extrem de rar smartphone-uri, alegând computerele, laptopurile și tabletele, fermierii din Europa de Est și Franța aleg telefoanele mobile într-o proporție extrem de ridicată. Un procent de 44% dintre fermierii francezi colectează informațiile folosind un software sau o aplicație de management al fermei, iar fermierii germani utilizează aceste instrumente digitale în proporție de 40%. Aceste procentaje sunt în creștere atât în mediul internațional, cât și pe piața locală.

Evoluția tehnologiei Climate FieldView și rolul acesteia 

În Europa, tehnologia Climate FieldView este disponibilă în Franța, Germania, Ucraina, România, Italia și Spania, urmând a fi lansată și în alte țări. Platforma ce a fost prezentată fermierilor europeni printr-o perioadă de testare înaintea lansării oficiale îi ajută pe aceștia să colecteze și să vizualizeze cu ușurință date din teren, să analizeze și să evalueze performanța recoltei și să gestioneze unicitatea terenurilor prin planuri individualizate de fertilizare și semănare, toate acestea cu scopul final de a optimiza producția.

Climate FieldView este parte din mișcarea de inovare a agriculturii, fiind unul dintre liderii digitalizării din acest domeniu prin punerea la dispoziție a datelor valoroase, care rezultă într-un randament mai bun și creșterea sustenabilității. Inovația în agricultură înseamnă recolte mai bune și posibilitatea de a realiza operațiuni durabile.

Climate FieldView sporește abilitatea de a gestiona cu exactitate informațiile colectate din fiecare zonă, metru cu metru, cu instrumente de analiză la un alt nivel, perfecționând procesele de semănare și fertilizare, oferind în același timp instrumente care contribuie la extinderea conectivității datelor. Toate datele sunt afișate într-o interfață prietenoasă pentru utilizatori, fiind ușor de înțeles și de accesat. 

Unele dintre cele mai importante caracteristici ale platformei Climate FieldView

Instrumente de analiză a randamentului recoltei – Cu instrumentele de analiză și de performanță a hibrizilor din platforma Climate FieldView, fermierii pot vedea ce a funcționat și ce nu a funcționat la nivel de teren sau la nivel de regiune și pot folosi aceste cunoștințe pentru a înțelege mai bine variabilitatea terenului prin compararea rapidă a hărților digitale.

Prescriere pentru fertilizare și semănare cu densitate variabilă – Fermierii pot gestiona inputurile pentru a optimiza performanța în fiecare parte a terenului cu funcția de prescriere pentru semănat cu densitate variabilă. Prin instrumentele manuale de prescriere pentru semănat cu densitate variabilă, fermierii pot crea cu ușurință planuri detaliate pentru terenurile lor pentru a face o prescriere anume, construită pentru obiectivele lor unice, economisind timp și îmbunătățind productivitatea.

Imagistică avansată pentru starea terenului – Prin folosirea unor imagini de înaltă calitate transmise din satelit în mod frecvent și constant, fermierii pot vizualiza instant și analiza performanța culturilor, inclusiv starea de sănătate a acestora prin harta indicelui de vegetație, fapt ce îi ajută să identifice problemele din timp, prioritizând examinarea și luarea unor decizii pentru a asigura randamentul sporit al recoltei.

Dezvoltarea platformei Climate FieldView și evoluția acesteia pe piața internațională

Lansată pentru prima dată în Statele Unite în 2015, tehnologia Climate FieldView este utilizată pe mai mult de 60 de milioane de hectare în S.U.A., Canada, Brazilia și Europa. A devenit rapid cea mai răspândită platformă digitală conectată pentru agricultură din industrie și se plănuiește extinderea în noi regiuni la nivel global în următorii câțiva ani.

Ca parte din angajamentul companiei de a fi alături de toți fermierii, Climate FieldView contribuie la îmbunătățirea productivității cu ajutorul instrumentelor digitale; compania propune de asemenea instrumente ce se bazează pe date transmise către micii fermieri care joacă un rol crucial în ceea ce privește nivelul de siguranță în alimentația globală. 

Despre The Climate Corporation

The Climate Corporation, o companie subsidiară a Bayer, este alături de fermierii din întreaga lume, contribuind la creșterea productivității în mod sustenabil cu ajutorul instrumentelor digitale. Platforma de agricultură digitală integrată, Climate FieldView, pune la dispoziția fermierilor o suită completă și conectată de instrumente digitale. Aducând laolaltă o colecție de date din teren, modelare agronomică avansată și monitorizarea locală a vremii în soluții simple pentru mobil și web, platforma Climate FieldView le oferă fermierilor o înțelegere mai profundă a terenurilor pentru ca aceștia să poată lua decizii mai informate pentru a-și spori randamentul, maximizând eficiența și reducând riscurile. Pentru mai multe informații, vizitați www.climatefieldview.ro și urmăriți contul companiei de Twitter, @climatecorp.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/the-house-pr-agency/the-climate-corporation-o-perspectiva-asupra-digitalizarii-agriculturii-moderne