Parteneriat THE RED POINT - MICROSOFT pentru comunicare eficientă în universităţi

Iasi - 13 mai 2009

Comunicat tip General in IT&C

The Red Point, lider pe piaţa soluţiilor software de management pentru mediul educaţional, începe anul 2009 în forţă încheind un nou parteneriat strategic, cu unul din liderii în industria IT - Microsoft. The Red Point urmăreşte prin semnarea acestui parteneriat să extindă platforma Academis pe care o oferă în momentul de faţă instituţiilor de învăţământ superior din România. Astfel, Microsoft Live@Edu, platforma dedicată comunicării şi colaborării între studenţi şi cadrele didactice, va completa suita Academis de componente care abordează arii specifice instituţiilor de învăţământ superior, permitând extinderea domeniilor de aplicabilitate ale platformei în mediul academic.

Pe masură ce comunicarea eficientă între profesori şi studenţi a devenit din ce în ce mai mult o componentă necesară în cadrul universităţilor, The Red Point a conştientizat necesitatea încheierii unui parteneriat care să adreseze această provocare şi pentru a se asigura de faptul că soluţia Academis întâmpină nevoile reale ale clienţilor săi. The Red Point îşi doreşte colaborarea cu Microsoft atraşi fiind de gradul de inovaţie oferit de suita de aplicaţii si servicii online (Microsoft Live@edu), al carei scop este să ajute studenţii şi profesorii să îşi gestioneze activitatea de studiu, să schimbe informaţii şi să colaboreze în timp real, stimulând astfel succesul în activitatea acestora în cadrul universităţii.

Irina Craciun, Director Marketing, The Red Point: “Acest parteneriat strategic cu Microsoft va permite clienţilor nostri să-şi extindă capabilităţile de comunicare inovativă dar mai ales eficientă din cadrul universităţii, conducând astfel la furnizarea educaţiei şi experienţei de care au nevoie studenţii ca să înveţe şi să se dezvolte. Platforma modernă Live@edu oferită de Microsoft va completa suita de componente existente în cadrul soluţiei Academis, intensificând prezenţa noastra în mediul educaţional printr-o paletă de servicii menite să sporească abilitatea de colaborare şi de comunicare a campusului universităţii şi a căror aplicabilitate are drept rezultat optimizarea managementului universităţii-client.”

În prezent, The Red Point a implementat împreună cu Microsoft, un proiect de îmbunătaţire a comunicării şi colaborării interne la Universitatea Danubius din Galaţi, integrând platforma Live@Edu cu soluţia University Management System dedicată managamentului scolarităţii. Pe baza funcţionalităţilor oferite de portalul Live@Edu şi a datelor / proceselor gestionate în UMS se genereaza următoarele servicii universitate – student: creare conturi şi calendar pentru studenţi şi profesori, întreţinere listă de discuţie pe grupe de studenţi (pe an, modul, grupă, subgrupă) şi discipline (profesor şi studenţi), precum şi primirea de notificări (alertă prin mail, instant message sau alertă pe mobil) ca urmare a apariţiei unor evenimente (ex. actualizarea calendarului, înscrierea unui student la examen, expirarea tranşelor de plată a taxei de studiu, înregistrarea unei plăţi, etc.)

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/the-red-point/parteneriat-the-red-point-microsoft-pentru-comunicare-eficienta-in-universitati