The U.S. Fulbright Commission in Romania


Descrierea companiei The U.S. Fulbright Commission in Romania

Prestigiosul program american Fulbright pentru schimburi in domeniile invatamantului si stiintei functioneaza in peste 140 de tari, 50 dintre acestea avand, ca si tara noastra, comisii binationale. Comisia Fulbright din Romania a luat fiinta in anul 1993 pe baza acordului dintre guvernele Romaniei si SUA. Insa primele schimburi cu tara noastra sub egida acestui program au avut loc inca din 1960: in peste 4 decenii, au beneficiat de burse educationale si stiintifice peste 1200 de studenti, cercetatori si profesori romani si americani. O proportie impresionanta dintre acestia au format legaturi profesionale si personale de durata, iar performanta multora dintre ei, contributia la promovarea excelentei profesionale si a valorilor democratice, la raspandirea unei intelegeri reciproce nuantate dintre cele doua tari, reflecta castigul peren al acestui generos program.

Numarul americanilor care vin in Romania anual este de aproximativ 20, numarul romanilor ce se afla in SUA cu burse Fulbright fiind de doua ori mai mare. In momentul de fata in cadrul acestui program bi-guvernamental contributia materiala a guvernului american ramane mult mai importanta decat a guvernului roman.

Infiintat in 1946 prin initiativa Senatorului Fulbright, prestigiosul program de schimburi academice urmareste sa aduca un spor de respect reciproc intre culturi si oameni - pentru a diminua potentialul conflictelor internationale. In cuvintele initiatorului sau, programul urmareste sa aduca “un spor de intelegere intre poporul Statelor Unite si popoarele celorlalte tari, pentru formarea unor relatii pasnice, prietenesti, de simpatie”Cele aproximativ 6000 de burse Fulbright oferite anual americanilor si reprezentantilor celor peste 140 de tari: profesori, cercetatori, artisti, profesionisti in variate domenii, se obtin in fiecare din aceste tari prin competitie deschisa, bazata pe excelenta profesionala.


Comunicate The U.S. Fulbright Commission in Romania :

  • Bucuresti - 13 iulie 2006

    Comisia Fulbright Romania organizeaza joi, 13 iulie 2006, Seminarul de Orientare pentru bursierii romani Fulbright care vor pleca in aceasta vara cu burse de cercetare sau masterat la [...]     comunicatul de presa

Vezi toate comunicatele companiei The U.S. Fulbright Commission in Romania.