ASUS prezintă netbook-ul multimedia Eee PC Seashell 1201PN

BUCURESTI - 13 mai 2010

Comunicat tip General in IT&C

ASUS a lansat modelul Eee PC Seashell 1201PN, un netbook special creat pentru cei care doresc un portabil compact și ușor, capabil să dezvolte performanțe multimedia similare laptopurilor disponibile pe piață.

ASUS prezintă netbook-ul multimedia Eee PC Seashell 1201PN

Eee PC™ Seashell 1201PN oferă o experiență multimedia captivantă, în premieră pe segmentul netbook-urilor. Modelul integrează procesorul Intel Atom™ N450 și noua generație a cipului grafic NVIDIA ION™, deschizând porțile lumii virtuale Full HD 1080p. Portabilul dispune de cel mai spațios ecran întâlnit până în acum la seria Eee PC™. Acesta are o diagonală de 12,1” și un raport panoramic 16:9, redând cadre cu rezoluții de până la 1366 x 768 pixeli.

Modelul 1201PN este compatibil HDMI și integrează tehnologia audio SRS Premium Sound™ cu 5.1 canale virtuale. Portabilul poate fi conectat la un receptor HDTV prin intermediul portului HDMI pentru a reda videoclipuri Full HD 1080p cu sunet pe 7.1 canale.

Eee PC™ Seashell 1201PN include mai multe aplicații software preinstalate pentru a îmbunătăți experiența vizuală. Spre exemplu, ArcSoft TotalMedia Theater oferă o interfață intuitivă și suportă o varietate de formate de fișiere și codec-uri. Utilitarul ArcSoft SimHD™* convertește materialele video cu rezoluție standard la nivelul HD și îmbunătățește calitatea imaginii, obținând cadre în culori vii și cu o claritate mai bună.

Eee PC™ Seashell 1201PN oferă o experiență de operare complet nouă. Dincolo de forța de procesare multimedia, netbook-ul acordă importanță detaliilor care țin de confort și design. Formele sunt rotunjite, iar tastatura de tip chiclet facilitează tastarea fără efort de-a lungul mai multor ore. Fotografiile și paginile web pot fi vizualizate și derulate fără probleme chiar și în absența mouse-ului, grație unui touchpad multitouch care preia comenzile într-un mod intuitiv. În cazul imaginilor, utilizatorul poate mări sau micșora raportul de vizualizare folosind două degete. În același stil, paginile se derulează extrem de ușor, prin deplasarea degetului pe suprafața touchpad-ului.

În privința conectivității, 1201PN oferă interfața Bluetooth V2.1 pentru a le permite utilizatorilor să apeleze prin Skype sau să asculte muzică cu ajutorului unui receptor fără fir. Aceeași tehnologie permite conectarea rapidă a unui telefon 3G cu Bluetooth în vederea navigării online. Totodată, modelul 1201PN oferă suport wireless 802.11n, fiind cât se poate de rapid într-o rețea fără cabluri.

Eee PC™ Seashell 1201PN are 2GB memorie RAM, iar pentru stocarea datelor dispune de un hard disk cu capacitatea de 250GB, oferind totodată și un spațiu de stocare online de 500GB (gratuit pentru primul an). Netbook-ul are preinstalat sistemul de operare Windows 7 Home Premium. Utilizatorii vor putea lucra fără întrerupere pe baterie până la 6 ore, cu o singură reîncărcare.

Despre Thinker Media

ASUS este lider între furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, având un portofoliu extins de produse, care include laptopuri, netbook-uri, plăci de bază, plăci video, unităţi optice, sisteme PC desktop, servere, soluţii wireless, telefoane mobile şi echipamente de reţea. Urmărind inovaţia şi respectând promisiunea calităţii, ASUS proiectează şi fabrică produse ce satisfac perfect cerinţele actuale privind experienţa digitală de acasă, lucrul de la birou şi activităţile utilizatorilor. În 2009, ASUS a obţinut 3268 de distincţii precum şi recunoaşterea globală pentru revoluţionarea industriei computerelor personale prin Eee PC™. Având peste 10000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă de cercetare şi dezvoltare de elită, compania a realizat o cifră de afaceri de 7,5 miliarde USD în 2009. ASUS se clasifică de 12 ani consecutiv printre companiile din Business Week InfoTech 100.

Ionut Paraschiv
PR Director
Thinker Media - Relaţii Publice
pr@medialook.ro