Compararea efectelor vaporilor de tigara electronica cu efectele fumului de tigara clasica asupra calitatii aerului din interior

BUCURESTI - 5 noiembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

Tigarile electronice (e-tigari) au castigat o atentie deosebita ca alternativa a fumatului de tutun, dar incertitudinile privind impactul acestora asupra sanatatii si calitatii aerului din interior au dus la propuneri de interdictii a utilizarii acestor produse in interior.

TigaraElectronica-Nr1

TigaraElectronica-Nr1

 Alege tigari electronice de calitate! 

www.tigaraelectronica-nr1.ro

Un studiu privind calitatea aerului din interior condus de CHANGE, LLC la Center for Air Resources Engineering and Science la Universitatea Clarkson din Postdam, New York, a fost publicat in aceasta luna in jurnalul Inhalare si Toxicologie. Studiul a comparat produse secundare nocive des intalnite in fumul de tigara cu nivelurile acelorasi compusi care se gasesc in elichidele de tigari electronice de la mai multe branduri.

Deoarece tigarile electronice vaporizeaza un lichid in loc sa arda tutun, cei mai multi compusi nocivi din fumul de tigara nu au fost descoperiti in vaporii de tigari electronice. Acei cativa compusi care au fost gasiti au fost la niveluri atat de minuscule incat analiza toxicologica nu a detectat vreun risc (de cancer sau de alte boli) pentru sanatatea publica in mediul in care sunt prezenti vapori de tigara electronica.

„Acest studiu demonstreaza ca riscurile de a vapa pasiv in cazul tigarilor electronice este foarte mic in comparatie cu fumatul pasiv generat de utilizarea tigarilor clasice. In timp ce fumatul pasiv ar trebui eliminat de la locurile de munca si din spatiile publice, datele prezentate arata ca nu exista nicio justificare pentru a elimina tigara electronica in astfel de locuri”, Dr. Michael Siegel, de la Universitatea din Boston Scoala de Sanatate Publica.

„Cei mai multi vaperi cred ca vaporii de tigari electronice nu sunt daunatori pentru cei din jurul lor, dar este bine ca in sfarsit exista dovezi stiintifice care sa confirme aceste pareri”, a declarat Spike Babaian, presedintele Clubului National al Vaperilor.

Acesta este primul studiu care acopera o gama asa larga de toxine, cu toate acestea studiile anterioare, care au evaluat un numar mai mic de toxine, au demonstrat aceleasi rezultate.

„Rezultatele acestui studiu confirma constatarile mele din ultimii patru ani de cercetare. Tigarile electronice nu prezinta niciun risc perceptibil pentru sanatatea publica”, Dr. Murray Laugesen, specialist in medicina de sanatate publica, Sanatate Noua Zeelanda.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tigara-electronica/compararea-efectelor-vaporilor-de-tigara-electronica-cu-efectele-fumului-de-tigara-clasica-asupra-calitatii-aerului-din-interior