Este tigara electronica ieftina pentru romani?

BUCURESTI - 27 decembrie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Finante / Contabilitate, Monden / Lifestyle, Sanatate, Social

Potrivit Nielsen Romania, romanii au cheltuit anul acesta 32,8% din bugetul lor pe tigari. In aceste conditii, este tigara electronica prea ieftina pentru romani?

tigara electronica nr1

tigara electronica nr1

 Alege tigari electronice de calitate! 

www.tigaraelectronica-nr1.ro

Potrivit estimarilor Nielsen Romania romanii au cheltuit anul acesta 32,8% din bugetul lor pe tigari. Ponderea este in crestere cu aproximativ 2 procente fara de anul 2010. In aceste conditii, tigara electronica este mult prea ieftina pentru romani?

Intr-un articol aparut in Ziarul Financiar, se mentioneaza ca romanii au cheltuit 40% din bugetul lor pe alimente, anul acesta. Acest procent este in scadere fata de anul trecut cu aproximativ 2 procente. Romanii fumatori cheltuiesc pe tigari aproape la fel de mult cat cheltuiesc pe alimente. Potrivit estimarilor Ziarului Financiar raportate la populatia Romaniei, un roman cheltuie anual 311 euro pe alimente si aproape 250 de euro pe tigari.

Marea dilema este de ce romanii aleg sa cheltuie atat de multi bani pe tigarile din tutun, care oricum nu le fac decat rau? Daca banii nu sunt un motiv care sa ii faca pe romani sa renunte la tigari, sanatatea ar trebui sa fie un motiv destul de convingator.

Cei care doresc sa renunte la fumat pot sa apeleze la tigara electronica. De asemenea si cei care doresc sa fumeze in continuare insa, doresc sa faca acest lucru intr-un mod mai sanatos pot apela la tigara electronica.

Tigara electronica este mult mai sanatoasa decat cea clasica iar studiile dovedesc acest lucru. In plus, cheltuielile pe tigari electronice ale unui fumator pot fi chiar si de 3 ori mai mici fata de cele cu tigarile din tutun. Daca tinem seama de estimarile celor de la Nielsen Romania, asta ar insemna ca un utilizator ar putea sa cheltuiasca lunar cu tigara electronica aproximativ 10% din bugetul sau. Cu restul de 20% ar putea sa faca orice altceva inclusiv sa ii economiseasca.