Italia: Tigara electronica interzisa persoanelor sub 16 ani

BUCURESTI - 20 octombrie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Finante / Contabilitate, Monden / Lifestyle, Sanatate, Retail

Prima tara din Europa care s-a declarat pro tigari electronice a fost Marea Britanie. Dupa Marea Britanie, a venit si randul Italiei sa se afirme in ceea ce priveste tigara electronica.

tigara electronica nr1

Alege tigari electronice de calitate!

www.tigaraelectronica-nr1.ro

Primul pas al italianilor a fost facut de Asociatia Italiana Anti-fumat care s-a declarat pro tigari electronice. Dupa aceasta declaratie valul de stiri si reglementari despre tigara electronica nu au intarziat sa apara.

Ultima noutate despre tigari electronice, din tara „pastelor”, este ca acestea sunt interzise persoanelor sub 16 ani. Alegerea varstei de 16 ani ridica cateva intrebari, avand in vedere ca, peste tot in Europa, comercializarea si utilizarea de tigari electronice este interzisa persoanelor sub 18 ani.

Nici justificarea acestei decizii venita de la Ministerul Sanatatii nu este tocmai explicita,  acestia marturisind ca „ Aceasta masura este doar preventiva deoarece mai sunt necesare teste pentru a verifica siguranta si eficacitatea tigarilor electronice.”

Totusi, pe de-o parte este buna aceasta decizie avand in vedere ca exista persoane care se apuca de fumat chiar de la varsta de 14 ani, sau poate chiar mai devreme. In orice caz, tigara electronica este mai sanatoasa decat tigarile din tutun, acest lucru este cert si toate studiile o confirma.

Asteptam cu nerabdare sa vedem care este urmatoarea tara pe lista, care sa incurajeze oficial utilizarea de tigari electronice.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tigara-electronica/italia-tigara-electronica-interzisa-persoanelor-sub-16-ani