Studiul privind substantele organice continute de fumul de tigara

BUCURESTI - 11 iulie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

Un nou studiu demonstreaza ca tigara electronica este mai putin daunatoare decat tigarile din tutun. Rezultatele studiului arata ca emisiile de compusi organici volatili sunt mai scazute la tigari electronice.

tigara electronica nr1

Alege tigari electronice de calitate!

www.tigaraelectronica-nr1.ro

Rezultatele primului studiu ce compara emisiile de compusi organici volatili de la tigara electronica si de la fumul de tigara demonstreaza ca fumatorii de tigari electronice sunt mai putin expusi la substante chimice toxice.

Cercetatorii germani au testat atat fumatori cat si aburitori intr-o camera de test a emisiilor, in care au fost masurate cu ajutorul spectrometriei in masa concentratiile compusilor organici volatili. Rezultatele studiului au fost afisate de Dr. Michael Siegel, profesor in cadrul Departamentului de stiinte medicale comunitare de la Universitatea de Sănătate Publică din Boston, pe blogul dedicat analizei tutunului. Acest doctor este interesat de efectul tigarilor electronice asupra oamenilor, comparat cu efectul tigarilor clasice.

Potrivit lui Siegel, in timp ce 20 de compuşi organici volatili au fost gasiti în fumul de tutun, doar 6 dintre acesti compusi au fost detectati in vaporii de tigara electronica. Concentratiile acestor compusi din tigara electronica sunt reduse foarte mult, variind de la 2.5% la 39,1%, in comparatie cu concentratiile intalnite in fumul de tigara. In plus, cercetatorii au analizat aerul expirat de utilizatorii de tigari electronice in care au fost gasite urme mici de nicotina si arome, un nivel moderat de glicerina si niveluri ridicate de propilen glicol, care este ingredientul principal lichidele de e-tigari. Desigur aceste descoperiri nu mai sunt valabile in cazul lichidele in care ingredientul principal este glicerina vegetala. Referitor la propilen glicol, s-a facut un studiu, in care cobai de laborator au fost tinuti 2 ani de zile in vaporii acestei substante. Nu s-a constatat nici o afectiune asupra lor, in urma studiului.

"Acest studiu confirma faptul ca utilizarea tigarii electronice reduce semnificativ expunerea utilizatorului la o gama larga de produse chimice din fumul de tutun," a scris Dr. Siegel pe blogul sau. "Cele cateva produse chimice pentru care expunerea ramane sunt in concentratii mult mai mici fata de nivelurile gasite in fumul de tutun."

„Sentimentul meu este ca pe terment lung toate tigarile electronice vor fi pe baza de glicerina vegetala. Utilizarea glicerinei ar evita, probabil, productia multor compusi organici volatili detectati in acest studiu dar si orice probleme cu privire la iritarea cailor respiratorii.”

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tigara-electronica/studiul-privind-substantele-organice-continute-de-fumul-de-tigara