Vipercig vorbeste la Antena 1 despre costurile celor care vapeaza tigara electronica

BUCURESTI - 17 mai 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

Am fost contactati de cei de la Antena 1 pentru a vorbi despre cati bani platesc cei care vapeaza tigara electronica. Pe langa faptul ca fumatorii pot inhala nicotina intr-un mod mai sigur din punct de vedere al sanatatii, costurile lunare cu tigara electronica sunt aproape de trei ori mai mici decat costurile lunare cu tigarile obisnuite.

TigaraElectronica-NR1

TigaraElectronica-NR1

 Alege tigari electronice de calitate! 

www.tigaraelectronica-nr1.ro

Ieri in cadrul emisiunii Observator Special, de la Antena 1, a fost difuzat un reportaj despre tigarile electronice. La discutie a participat si managerul magazinului online Tigaraelectronica-nr1.ro care a vorbit despre costurile cu tigara electronica. „Din punct de vedere al costurilor, cel mai costisitor este cand incepi, pentru ca trebuie sa achizitionazi kit-ul pentru prima luna. Te duce cam aproape de bugetul unui fumator de un pachet pe zi timp de o luna, deci practic trebuie sa iti platesti in avans prima luna. Incepand cu a doua luna vei iesi cam de trei ori mai ieftin decat cu tigarile clasice”, a declarat Ovidiu Joita, pentru Antena 1.

In cadrul reportajului au fost intervievati si cativa vaperi si chiar un medic.  Dna Dr. Ioana Munteanu, medic pneumolog, a tinut sa precizeze ca: „In prezent nu exista studii clinice care sa arate efectele inhalarii propilen glicolului la nivel pulmonar. Nu stim daca este sigura din punct de vedere pulmonar. Exista in derulare studii clinice, dar nu avem rezultatele acestora. Este periculoasa pentru ca pastreaza o dependenta avand continutul de nicotina.”

Cu toate ca Dna Dr Ioana Munteanu a declarat ca nu exista studii clinice care sa arate efectele inhalarii propilen glicolului la nivel pulmonar, cativa cercetatori ne demonstreaza contrariul. Aveti aici un articol pe aceasta tema: http://www.tigaraelectronica-nr1.ro/tigara-electronica-nr-1-rezultate-ale-cercetarilor-pe-propilen-glicol.html . Concluzia cercetatorilor este ca „Inhalarea vaporilor de PG pare sa nu prezinte niciun risc in aplicatiile obisnuite”. „PG nu produce sensibilizare si nu prezinta nicio dovada ca ar fi cancerigen sau genotoxic.” De asemenea, exista si varianta de e-lichid realizat din glicerina vegetala (VG), pentru cei care nu doresc sa vapeze propilen glicol. Pe site-ul http://www.tigaraelectronica-nr1.ro/e-liquid-e-lichide.html gasiti e-lichid VG fabricat de Dekang, cel mai mare producator de e-lichide la nivel mondial.

Puteti vizionati reportajul aici: https://www.youtube.com/watch?v=gC5mACemEzQ .

Nu in ultimul rand, tinem sa le multumim celor de la Antena 1 ca au ales brandul Vipercig, dar si pentru ca au realizat acest reportaj prezentand lucrurile intr-o maniera neutra!