COLINDE, COLINDE...

BUCURESTI - 15 decembrie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Miercuri, 24 Decembrie 2008, orele 18:00, va asteptam in studioul Mihail Jora al Radiodifuziunii Romane pentru a participa la un concertul 'COLINDE, COLINDE...' sustinut de Corul 'PRELUDIU', dirijat de maestrul Voicu Enachescu.
In program colinde romanesti si cantece de Craciun din repertoriul international.

COLINDE, COLINDE...

De la aparitia sa si pana in prezent formatia a mers pe un drum ascendent, care a consolidat cu fiecare concert, an dupa an, prestigiul coralei. Mereu primenit, trecand de la statutul de cor de amatori la cel de formatie profesionista(1991), 'Preludiu' isi aduce o deosebita contributie la transmiterea actului artistic in randurile publicului meloman din Romania si din strainatate, remarcandu-se prin maiestria sa interpretativa prin prospetimea si, in acelasi timp, prin maturitatea sa. Secretul rezida, desigur, in talentul si muzicalitatea nativa a coristilor, dublate de aprofundate studii muzicale, dar, fara indoiala, trebuie cautat si in muzicalitatea, rafinamentul si deosebitul simt artistic al dirijorului.
Repertoriul Corului de camera 'Preludiu' este vast, cuprinzand peste 350 de lucrari de muzica preclasica, clasica si romantica, colinde de Craciun si cantece religioase, muzica romaneasca si cantece din muzica popoarelor, lucrari din literatura contemporana, lucrari vocal-simfonice. Trebuie mentionat ca toate aceste piese sunt interpretate in limba lor originara.
In cei 35 de ani de activitate (corul a fost infiintat in anul 1972), 'Preludiu' a realizat circa 250 de inregistrari radio si t.v., un disc 'Electrecord' si trei C.D. (Colinde si cantece de Craciun, Muzica bizantina in cultura romaneasca, Maestri ai artei corale romanesti). De la aparitia sa, formatia a prezentat mai mult de 1.500 de concerte pe marile scene din Romania si din strainatate, in cursul celor peste 60 de turnee efectuate in 24 de tari din Europa, America si Asia, fiind laureata la mai multe festivaluri internationale (Pardubice, Nitra, Barcelona, Celje). Corul de camera 'Preludiu' si dirijorul Voicu Enachescu au primit, cu ocazia editiei a XIII-a a Festivalului International 'George Enescu' (1995), 'Premiul pentru exceptionalul program prezentat', distinctie acordata de Uniunea Interpretilor, Coregrafilor si Criticilor Muzicali din Romania.
Se cuvine a fi amintite cateva momente mai importante din activitatea formatiei: onoarea de a sustine un concert in Sala 'DAG HAMMARKSJOELD' din incinta sediului Organizatiei Natiunilor Unite de la New York (1977), sansa de a fi printre formatiile 'de elita' care au participat la Bienala de Muzica Contemporana de la Berlin cu ocazia implinirii a 750 de ani de la atestarea documentara a orasului (1987), si satisfactia de a reprezenta Romania in manifestari de anvergura: Festivalul Mondial al Tineretului si Studentilor (Moscova 1985), 'EXPO '92 - Sevilla (Spania), Expozitia Mondiala - HANOVRA 2000. Sunt, desigur, momente de mare rezonanta in activitatea oricarei formatii de gen.

Despre TINERIMEA ROMANA Centrul National de Arta

Informatii despre bilete se pot obtine la telefon: 021-3031428 sau 021-3031479.

Biletele s-au pus in vanzare la casa de bilete a salii de concerte din Str. G-ral Berthelot 62-64.
tinerimea_ro@yahoo.com