' Serile muzicale europene ale cameratei Dorin Teodorescu'

BUCURESTI - 22 februarie 2008

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Teatrul National de Opereta 'Ion Dacian' prezinta Marti, 4 Martie 2008, orele 19:00 la sala mare, primul concert din ciclul
' Serile muzicale europene ale cameratei Dorin Teodorescu'. Concertul este un cadou muzical dedicat doamnelor, de Martisor.
Isi dau concursul: Camerata Dorin Teodorescu si Corul Consonante.
Dirijor: Cristian Lupes
Solist: Horia Mihail

In program:
Luigi Bocherini: Menuet
J. S. Bach-Schubert: 'Ave Maria'
G.F. Haydn : Concertul pentru pian si orchestra in Re major
A. Vivaldi : 'Gloria' pentru cor si orchestra

Solista: soprana Raluca Cioca
Dirijor cor: Lacramioara Pauliuc
Orga: Iulia Chirobocea
Cu participarea actorului Constantin Florea

Infiintata in anul 1998, in cadrul Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”, din instrumentisti ai Operetei, dar si ai Operei Nationale Bucuresti si Orchestrei Nationale Radio, precum si din studenti merituosi ai Universitatii de Muzica, Formatia Camerala Excelsior s-a bucurat de o atentie deosebita din partea maestrului Dorin Teodorescu, fiind incurajata in afirmarea ei profesionala.
Abordând repertoriul muzicii preclasice si clasice, Camerata „Dorin Teodorescu” a devenit cunoscuta publicului bucurestean prin concertele sustinute in Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”, Catedrala Sf. Iosif, Biserica Luterana, Biserica Stavropoleos, in concerte si festivaluri organizate la Institutul Francez de Cultura din Bucuresti, Muzeul sutu, Muzeul de Arta Cotroceni, concerte preluate de Televiziunea Româna. Camerata a concertat in Gala Laureatilor Concursului International Jeunesses Musicales – editia 2004, in sala Ateneului Român.
Turneele efectuate in Italia si Germania, precum si colaborarea cu solisti consacrati, dintre care mentionam: flautistul Matei Corvin din Africa de Sud, oboista Iulia Topor din Germania, clarinetista japoneza Satoko Tsujimoto, mezzosoprana Ruxandra Barac si Csaba Fazecas din Luxemburg, violonistii Gabriel Croitoru si Alexandru Tomescu, au confirmat valoarea Cameratei.

Cristian Lupeş, dirijor, a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Muzica Bucureşti la secţia Dirijat Orchestra, cu lucrarea de Licenţă 'Gustav Mahler, Simfonia I,Titanul'(2006) profesor coordonator - Cristian Brâncuşi, urmată de Dizertaţia de Master 'Anton von Webern,orchestraţia lucrării Fuga ricercata din Ofranda Muzicala de Johann Sebastian Bach', profesor coordonator Petru Andriesei. Precedent a urmat cursurile Universităţii Babeş Bolyai din Cluj şi a Universităţii Bucureşti, Facultatea de Chimie, sectia Chimie-Fizică, cu teza de licenţă 'Particule elementare'.
A urmat cursuri de dirijat orchestra organizate de Universitat fur Musik und Darsthele Kunst Wien (Universitatea de Muzică din Viena) în anii 2004 si 2005 cu profesorii Vladimir Kiradjiev şi Mark Stringer.
Şi-a început activitatea dirijorala în anul doi de facultate (2003), debutând cu un concert Mozart la Filarmonica de Stat 'Ion Dumitrescu' din Râmnicu Vâlcea. Pâna in prezent a dirijat concerte de stagiune ale orchestrelor filarmonice din Bacău, Ploieşti, Braşov, Craiova, Pitesti si Filarmonica Moldova din Iasi.
Participa la concerte eveniment organizate de diferite instituţii: Simfonia Succesului, concert organizat de Schneider Electric la Ateneul Roman impreuna cu Filarmonica din Pitesti, Concert de Crăciun organizat de International British School la Biserica Anglicana din Bucuresti impreună cu Camerata 'Dorin Teodorescu', Concert de Craciun impreuna cu Orchestra Simfonica Bucuresti in sala Arcub din Bucuresti. Din 2007 este directorul artistic si dirijorul Cameratei 'Dorin Teodorescu'.

Despre TINERIMEA ROMANA Centrul National de Arta

Biletle sau pus invanzare la Casa de bilete a Teatrului National de Opereta 'Ion Dacian'
Bucureşti, Bd. Nicolae Bălcescu, nr 2
Tel.: 021/313.63.48, 314.11.87