Borussia Dortmund - Schalke 04, primul derby la reluarea Bundesliga

BUCURESTI - 15 mai 2020

Comunicat tip General in Sport

Campionatul Germaniei se va relua sâmbătă, de la ora 16:30, cu un derby de tradiție al acestei țări, între Borussia Dortmund și Schalke 04.

Bundesliga

După mai bine de două luni de pauză, iubitorii fotbalului și cei care mizează pe ponturi din Bundesliga se pot bucura din nou de un derby adevărat.

La acest meci ar fi asistat în mod obișnuit peste 80 de mii de spectatori, dar de această dată porțile Signal Iduna Park vor rămâne închise. Chiar și așa, se așteaptă ca fotbalul spectacol să fie la el acasă, mai ales că pe teren se vor afla Haaland și Jadon Sancho.

"Va fi cel mai neobișnuit derby din istorie. Un derby contra lui Schalke vine cu zeci de mii de fani care aduc emoție și entuziasm pe stadion. Jucătorii nu vor avea această șansă de a beneficia de o motivație suplimentară", a afirmat fostul căpitan al Borussiei Dortmund, Sebastian Kehl, înaintea acestui meci, în condițiile în care nici măcar selecționerul Germaniei, Joachim Low nu va fi primit în tribune.

Înaintea acestui meci, Borussia Dortmund ocupă locul 2 în Bundesliga, cu 51 de puncte, la patru în spatele liderului Bayern Munchen. În schimb, Schalke 04 este pe locul 6, cu 37 de puncte, și speră să se califice în Europa League în acest sezon.

Pentru Rivierderby, Borussia Dortmund mizează pe forța sa ofensivă impresionantă. Erling Haaland a marcat deja 12 goluri în 11 meciuri din toate competițiile de la transferul la Dortmund. De asemenea, Jadon Sancho are 14 goluri marcate și 15 pase decisive.

Pe de altă parte, talismanul norocos al lui Schalke 04 poate fi considerat Amine Harit. Acesta a marcat 6 goluri în acest sezon, iar de fiecare dată Schalke a câștigat meciurile respective.

Borussia Dortmund este echipa cu cel mai bun parcurs în meciurile pe teren propriu din acest sezon de Bundesliga, cu 9 victorii, 3 egaluri și nicio înfrângere. În plus, are și cel mai bun atac din meciurile de pe teren propriu, cu o medie de 3.42 de goluri pe meci, dar și cea mai bună apărare, cu doar 0.83 goluri primite acasă. Borussia Dortmund nu a primit gol în 7 din cele 12 meciuri disputate pe teren propriu, inclusiv în ultimele trei.

Schalke 04 nu a mai reușit să câștige în ultimele 6 deplasări din Bundesliga, pierzând trei dintre acestea. Ultima victorie în deplasare datează de pe 23 noiembrie, când s-a impus cu 2-1 pe terenul lui Werder Bremen.

Totuși, Schalke s-a  impus în ultima deplasare de pe terenul lui Dortmund, scor 4-2, pe 27 aprilie 2019. Un alt meci de poveste dintre cele două echipe datează de pe 25 noiembrie 2017, când a fost un 4-4 de toată splendoarea.

Meciul tur din acest sezon s-a terminat la egalitate, scor 0-0.

Echipele probabile:

Borussia Dortmund: Burki - Piszczek (c), Hummels, Akanji - Hakimi, Brandt, Delaney, Guerreiro - Sancho, Haaland, Hazard

Schalke: Schubert - Kenny, Todibo, Nastasic, Oczipka (c) - Caligiuri, McKennie, Serdar - Harit - Burgstaller, Raman

De la Borussia Dortmund vor lipsi  Can, Reus, Schulz, Witsel și Zagadou, în timp ce Schmelzer este incert.

De partea cealaltă, Schalke nu va putea conta pe Kabak, Mascarell și Stambouli.

Programul etapei a 26-a din Bundesliga

Sâmbătă, de la ora 16:30

Borussia Dortmund - Schalke 04

RB Leipzig - Freiburg

Hoffenheim - Hertha Berlin

Fortuna Dusseldorf - Paderborn

Augsburg - Wolfsburg

Sâmbătă, de la ora 19:30

Eintracht Frankfurt - Borussia M'Gladbach

Duminică, de la 16:30

FC Koln - Mainz

Duminică, de la 19:00

Union Berlin - Bayern Munchen

Luni, de la 21:30

Werder Bremen - Bayer Leverkusen

Tot sâmbătă se va relua și liga a doua a fotbalului din Germania. Toate meciurile se dispută fară spectatori.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tipzor-gamming-advertising-srl-d/borussia-dortmund-schalke-04-primul-derby-la-reluarea-bundesliga