Doar 4 zile de muncă și 3 de odihnă - concept implementat de o firmă românească

Craiova - 19 iunie 2019

Comunicat tip General in Afaceri

Compania SV Oltenia Consult, cu sediul în Craiova, a adus o schimbare foarte bine primită de către angajații săi: reducerea săptămânii de lucru cu o zi, adică luni - joi în loc de luni - vineri.

oltenia consult

oltenia consult

Astfel, week-end-ul începe cu o zi mai devreme și durează trei zile. Schimbarea s-a produs în urmă cu aproape o lună și se pare că toată lumea este mulțumită. Angajații se bucură evident de ziua liberă suplimentară, iar managementul firmei observă o creștere a productivității și în același timp a fidelității echipei, căci fiecare persoană vine cu mai mult drag la serviciu.

"Am auzit despre astfel de inițiative pe plan extern și am analizat cum putem implementa în compania noastră acest concept. Am considerat că riscurile sunt minime și că potențialele avantaje merită să testăm un astfel de sistem. Iată că nu ne-am înșelat, iar rezultatele vorbesc de la sine. Ce s-a schimbat în companie? Mai mult entuziasm la locul de muncă, angajați mai satisfăcuți de echilibrul între viața profesională și cea personală, familii mai fericite și productivitate mai ridicată. În 4 zile, echipa noastră face acum, cu aceleași resurse, munca pe care o putea realiza în 5 zile lucrătoare. Fiecare dintre noi se bucură de noua realitate de la locul de muncă, avem mai mult timp pentru hobby-uri, pentru odihnă și pentru a face orice ne dorim. O zi liberă în plus pe săptămână, în fiecare săptămână, se simte puternic în ansamblu", au explicat reprezentanții SV Oltenia Consult.

Firma activează în domeniul consultanței cu privire la accesarea de fonduri europene, fonduri nerambursabile. Implicit, profilul activității se axează pe rezultate, acestea fiind cele mai importante pentru clienți. În noul context, clienții se bucură de rezultate cel puțin la fel de bune ca înainte, cu o echipă dedicată, acum și mai eficientă într-un timp mai scurt.

Privind lucrurile din perspectiva pieței de resurse umane, desigur că decizia cu privire la week-endul de 3 zile face firma și mai atractivă pentru angajați. Recrutarea va fi cu siguranță mai simplă în viitor, deși este de estimat că fidelitatea angajaților va crește. Studiile arată de fapt că cele mai multe persoane sunt motivate să rămână într-o companie nu atât de mult prin creșteri salariale, cât mai ales prin atmosfera de lucru, timpul alocat sarcinilor, respectarea limitei dintre viață personală și viață personală.