Meci decisiv pentru EURO 2020: Islanda - România, joi, de la ora 21:45

BUCURESTI - 7 octombrie 2020

Comunicat tip General in Sport

EURO 2020, amânat pentru vara anului 2021, își va afla foarte curând configurația completă a echipelor participante, iar România încă are o șansă reală de a fi în turneul final. Calificarea României în acest moment se poate face doar în 2 pași, iar primul este meciul pe care îl va juca în Islanda joi seara, de la ora 21:45, transmis în direct la postul de televiziune PRO TV. Mai departe, câștigătoarea din partida Islanda - România (manșă unică, pe stadionul Laugardalsvöllur din Reykjavík) va întâlni învingătoarea din meciul Bulgaria - Ungaria.

romania islanda

Calificarea la EURO 2020 este pentru Echipa Națională de Fotbal a României poate mai importantă decât oricând. Motivul: România este printre țările care găzduiesc meciuri la turneul final al EURO 2020. Mai exact, țara noastră va găzdui nu mai puțin de 4 partide, iar la două dintre acestea ar putea juca în faza grupelor. Dacă se va califica, România va evolua în Grupa C a Campionatului European, acolo unde deja sunt calificate Olanda, Ucraina și Austria. Pe Arena Națională, suporterii români ar putea astfel să își vadă favoriții evoluând contra Austriei și Ucrainei pe 14 și 18 iunie 2021.

De ce este Islanda favorită la casele de pariuri

În oferta Unibet, la fel ca la alte agenții de pariuri, România este văzută cu șansa a doua la victorie și implicit la calificare. Cota pentru victoria nordicilor este 2.50, iar pentru calificare (inclusiv după timpul regulamentar) este 1.70. În schimb, România are cotă 3.05 pentru victorie și 2.12 pentru calificare.

De ce este Islanda în pole-position? Analistii gnttips explica intr-un articol publicat recent pe site.În primul rând, este vorba despre avantajul terenului propriu. Islanda a cedat acasă doar în fața Franței (actuala deținătoare a Cupei Mondiale), scor la limită, 1-0. În schimb, au plecat învinse de la Reykjavík echipe mai puternice precum Olanda, Cehia și Turcia. În plus, Islanda a realizat o surpriză majoră la EURO 2016, unde a ajuns până în sfeturile de finală (anterior trecând de Anglia în optimi). România nu a reușit să ajungă dincolo de faza grupelor la acel turneu final.

Avantajele României și ponturi pariuri Islanda - România

În ciuda avantajelor Islandei, România merge cu optimism și cu atu-uri importante în confruntarea cu Islanda. Starea de spirit a tricolorilor este mai bună decât a islandezilor, căci România vine după două meciuri fără înfrângere în septembrie: 1-1 cu Irlanda de Nord și 3-2 cu Austria. La polul opus, nordicii au pierdut luna trecută ambele partide oficiale disputate: 0-1 cu Anglia și 1-5 cu Belgia. Mai putem spune că avem și avantaj istoric: în singurele confruntări directe, România a învins Islanda cu 4-0 de 2 ori în campania de calificare pentru Cupa Mondială 1998.

Echipa lui Mirel Rădoi este în plină construcție, jocul se leagă tot mai bine. Se poate paria așadar pe varianta X2, cotă 1.45 la Unibet. De asemenea, un pariu demn de luat în calcul ar fi cel în care ambele echipe marchează - cotă 2.05. Islanda are terenul propriu de partea sa, dar defensiva nu funcționează prea bine (5 goluri încasate în Belgia în cea mai recentă partidă). În plus, România a marcat în 9 din ultimele 10 deplasări, evoluând foarte bine în ultima perioadă pe teren străin, mobilizându-se în fața adversarelor inclusiv în ofensivă. Alte idei interesante din oferta Unibet: Peste 2.5 goluri – cota 2.50; Sub 2.5 goluri – cota 1.50; Ambele marchează – cota 2.05; Ambele marchează & peste 2.5 goluri – cota 2.90; Scor corect 1-1 – cota 6.00; Calificare România / Islanda la penalty-uri - cota 9.50.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tipzor-gamming-advertising-srl-d/meci-decisiv-pentru-euro-2020-islanda-romania-joi-de-la-ora-21-45