2 complicaţii ale operaţiei de augmentare mamară

BUCURESTI - 31 iulie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Femeile care au apelat la operația de augmentare mamară uneori experimentează anumite complicații. Pentru că, din păcate, complicațiile apar chiar și după cele mai bune intervenții chirurgicale. Acesta este motivul pentru care este esențial să monitorizăm evoluția procedurii și să ne informăm medicul chirurg cu privire la sănătatea noastră după o intervenție chirurgicală.

Din fericire, majoritatea operațiilor de augmentare mamară nu duc la complicații. Cu toate acestea, atunci când se întâmplă acest lucru, pacientele necesită adesea operații suplimentare pentru a remedia problema.

1. Contractura capsulară în cazul implanturilor mamare

Țesutul natural reacționează de obicei atunci când sunt introduse corpuri sau țesuturi străine, iar implanturile mamare nu fac excepție. Ocazional după operația cu implant mamar, țesutul din buzunarul sânului poate dezvolta un răspuns imun. Când se întâmplă acest lucru, sistemul imunitar înfășoară fibrele de colagen în jurul unuia sau ambelor implanturi. Aceste fibre se formează în țesutul cicatricial care întărește sânul și apoi alterează implantul.

Această afecțiune se numește contractură capsulară și apare la aproximativ 1,9% până la 2,3% dintre pacientelor care au participat la o intervenție chirurgicală de mărire a sânilor. Multe persoane presupun că întărirea va dispărea în mod natural prin masarea sânilor. În timp ce un masaj ușor poate ajuta, contractura poate deveni tot mai puternică. Și dacă este lăsată netratată, această complicație poate duce la o varietate de alte probleme, inclusiv defecte cosmetice și durere fizică.

Prevenirea cicatrizării țesutului sânului

Modificarea tehnicii de plasare a implantului a redus potențial riscul de a dezvolta o contractură. De exemplu, plasarea implantului sub mușchiul toracic scade riscul de cicatrizare. Cu toate acestea, este posibil să fie necesară îndepărtarea temporară sau permanentă a implanturilor mamare pentru a preveni apariția complicațiilor.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori, revizuirile chirurgicale pot ameliora durerea cauzată de etanșeitate și inflamație, păstrând în același timp dimensiunea sânului. Aceste revizii simple ajută femeile să ducă vieți mai sănătoase și mai confortabile, fără proceduri mai îndelungate.

2. Ruptura de implant mamar

Implanturile mamare s-au schimbat semnificativ de la prima lor aplicare. De exemplu, modelele mai noi sunt mai durabile ca niciodată. Cu toate acestea, implanturile mamare se pot rupe în continuare. Acest lucru se poate întâmpla în special în urma unor tensiuni suplimentare, cum ar fi presiunea din contractura capsulară sau traumatismele cauzate de accidentele auto.

Implanturile se pot rupe și din cauza defectelor de fabricație, motiv pentru care ar trebui să menționăm imediat medicului chirurg de orice modificare neobișnuită pe care o observăm la noile implanturi mamare. Deși sunt cazuri rare, studiile au arătat că cele mai multe rupturi de implant apar între 10 și 15 ani după operația inițială.

Detectarea unei rupturi de implant

Deoarece un RMN poate detecta probleme la nivelul țesuturilor moi, medicii folosesc acest test pentru a căuta posibile rupturi ale implantului mamar. În cazul unei rupturi de implant, FDA recomandă eliminarea ambelor implanturi în același timp.

Deși este bine să ne gândim serios la această complicație, implanturile saline moderne prezintă un risc redus pentru paciente. Versiunile mai vechi de implanturi de silicon reprezintau de fapt un risc mai mare pentru paciente. În orice situație, experții recomandă îndepărtarea și înlocuirea completă a implantului pentru a preveni disconfortul, infecțiile și deformările cosmetice.

Ai grijă de frumusețea ta și apelează cu încredere la Dr. Bortolini Alin, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, fondatorul conceptului de frumusețe integrată Be Perfect București!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/top-on-web-srl/2-complicatii-ale-operatiei-de-augmentare-mamara