Blefaroplastia poate trata și Dismorfia Zoom

BUCURESTI - 21 iulie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Ce înseamnă Dismorfia Zoom? Este o tulburare care are legătură cu mediile virtuale și camerele video ale diferitelor dispozitive prin care s-a comunicat în ultima vreme, din cauza pandemiei. De asemenea, este o percepție negativă despre cum arătăm și este alimentată, mai ales, în cadrul comunicărilor online, video, pe platforme de tip Zoom; motiv pentru care a crescut cererea de intervenții la nivelul feței.

Oamenii observă că ochii lor - mai precis, modificările la nivelul pleoapelor și pielii care le înconjoară - îi fac să pară obosiți, triști sau îmbătrâniți. Acest lucru poate fi cauzat de mai mulți factori legați de procesul de îmbătrânire, genetică sau mediu, însă aceștia sunt, în general, tratabili.

Un medic specialist în chirurgie plastică și estetică te poate ajuta să determini cauza exactă și să îți recomande cea mai bună opțiune pentru a-ți reîmprospăta aspectul ochilor. Apelează cu încredere la clinica Be Perfect București și află care sunt cauzele aspectului „ochilor obosiți” și ce opțiuni există de întinerire a feței chirurgicale și nechirurgicale.

Ce cauzează aspectul „ochilor obosiți”?

Odată cu trecerea anilor, pielea își pierde elasticitatea, hidratarea, volumul și strălucirea, pleoapele se lasă, iar musculatura care le susține slăbește. Ca urmare, excesul de grăsime se poate aduna atât deasupra, cât și sub pleoape, provocând lăsarea sprâncenelor și blocarea câmpului vizual superior, dar  și apariția unor pungi inestetice deasupra și sub ochi. Prin urmare cu pielea slăbită, grăsimea poate deveni mai vizibilă, determinând umflarea pleoapelor superioare și apariția cercurilor întunecate de sub ochi.

Deși putem avea o anumită influență asupra expunerii la soare și a oboselii cauzate de privirea ecranelor digitale timp de câteva ore la rând, nu putem controla genetica sau Mama Natură. Dar există o opțiune chirurgicală eficientă care poate întineri zona ochilor, blefaroplastia.

Blefaroplastia, operația de întinerire a pleoapelor

Blefaroplastia este o procedură chirurgicală care poate întineri semnificativ estetica ochilor, îmbunătățind aspectul pleoapelor superioare, pleoapelor inferioare sau a ambelor. Intervenția se realizează prin intermediul unor mici incizii în cutele pleoapei superioare și / sau de-a lungul liniei genelor pleoapei inferioare. Apoi, se îndepărtează excesul de piele și grăsime și eventual mușchiul pentru a restabili aspectul tânăr și luminos al ochilor.

Operația de blefaroplastie durează între 30 de minute și 2 ore și în cele mai multe cazuri nu este nevoie de spitalizare daca s-a folosit doar anestezie locală. Majoritatea pacienților se pot întoarce la muncă și la activități regulate în decurs de o săptămână sau două, iar rezultatele pot dura aproximativ 10 ani.

Redă tinerețea pleoapelor tale! Pentru a obține o consultație pentru o procedură de blefaroplastie personalizată la Dr. Bortolini Alin, medic specialist în chirurgie plastică și estetică și fondatorul conceptului de frumusețe integrată Be Perfect București, sună la 0767 73 328.