Care este diferenta intre toxina botuinica si acidul hialuronic?

BUCURESTI - 23 octombrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Atât toxina botulinică, cât și materialele de umplutură pe bază de acid hialuronic sunt metode eficiente de contracarare a semnelor de îmbătrânire. Popularitatea și prevalența lor au crescut de-a lungul anilor. Cu toate acestea, suntem adesea întrebați care este diferența dintre cele două, fiind de cele mai multe ori confundate între ele și considerate sinonime. Adevărul este că nu sunt deloc asemănătoare și abordează probleme specifice diferite.

Cum funcționează toxina botulinică?

Toxina botulinică sau pe scurt Botox® este o proteină purificată care se injectează în mușchii de expresie ai feței pentru a relaxa musculatura facială, împiedicând temporar transmiterea impulsurilor nervoase de la nervii faciali către musculatura din zona vizată. Drept urmare, liniile fine și ridurile sunt atenuate, oferindu-le pacientelor un aspect mai tânăr și o față luminoasă și relaxată. Botoxul se folosește pentru tratamentul ridurilor orizontale din zona frunții, ridurilor dintre sprâncene care dau aspectul încruntat și ridurilor de la coada ochilor (laba gâștii).

Cum funcționează acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o substanță 100% naturală ce se găsește în corpul uman la nivelul pielii și altor structuri, având ca funcție principală reținerea apei pentru a menține țesuturile bine hidratate. Rezultatul? Un aspect întinerit și revitalizat. Acidul hialuronic este vital pentru funcționarea sănătoasă a celulelor, ajutând pielea să se repare și să producă noi celule de colagen. Una dintre cele mai populare intervenții cu acid hialuronic este cea de augmentare a buzelor. De asemenea, acidul hialuronic poate fi folosit pentru conturarea tâmplelor, ameliorarea ridurilor de la colțurile gurii, tratarea cearcănelor, a bărbiei, liniei mandibulare, a șanțurilor nazolabiale sau pentru rinocorecție.

Cât timp durează procedurile injectabile cosmetice?

Pentru Botox®, rezultatele procedurii devin evidente în câteva zile (două-cinci zile), iar efectele durează în general între patru și șase luni, după care tratamentul trebuie reînnoit.

În cazul procedurii cu acid hialuronic, rezultatele variază de la persoană la persoană, dar durează de obicei între 12-18 luni și sunt vizibile imediat după tratament.

Doare?

Procesul de injectare este rapid și acele sunt mici și fine, astfel încât tratamentul nu doare deloc. Majoritatea clienților descriu tratamentul ca fiind puțin inconfortabil decât dureros. Materialul de umplutură pe bază de acid hialuronic pe care îl folosim la BePerfect București - Juvederm® conține și lidocaină, un anestezic local care oferă mai mult confort atât în ​​timpul cât și după injectare.

Va arăta natural?

La BePerfect București ne propunem să îmbunătățim aspectul natural al clienților noștri și folosim branduri de top utilizate pe plan internațional în domeniul estetic. Nu în ultimul rând, le acordăm clienților noștri tot timpul necesar și toată atenția pentru ca rezultatele să fie cele mai bune, în concordanță cu nevoile și dorințele lor.