Ce cauzeaza retractia gingivala?

BUCURESTI - 18 iunie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate


Există un motiv bine întemeiat atunci când ești sfătuit de medicul dentist să alegi întotdeauna periuțe de dinți cu peri moi; periuțele cu fibrele mai aspre și tehnica unui periaj mai dur îți pot răni gingiile delicate. Dar, în timp ce o mână mai agresivă în timpul periajului poate contribui la retracția gingivală, nu este singura problema care o poate cauza. Există mai multe probleme ce ar putea duce la retracția gingivală.

Aici, la clinica stomatologică VelvetDental București, vedem mulți pacienți cu recesiune a gingiilor; este o problemă comună de sănătate orală provocată de mai multe probleme potențiale. În timp ce am menționat că tehnica de periere abrazivă ar putea provoca recesiunea gingiei, exista  si alte cauze care se fac vinovate de aceasta deteriorare a gingiei: 

Trauma

Gura ta este proiectată să se potrivească într-o aliniere perfectă. Cu toate acestea, o mușcătură proastă - malocluzia - poate crea o fricțiune inutilă care duce apoi la deteriorarea dinților. Atunci când dinții se lovesc în mod repetat unul împotriva celuilalt, pot provoca ca țesuturile gingiilor se se îndepărteze din jurul dinților. Adesea, terapia de aliniere, cum ar fi Invisalign®, poate rezolva problemele de malocluzie pentru a preveni această traumă.

Genetica

Genetica nu determină doar culoarea ochilor și a părului; dacă părinții tăi au o tendință spre anumite zone de recesiune a gingiilor, atunci această afecțiune ar putea fi transmisă și ție.

Încleștarea dinților sau bruxismul

Stresul sau anxietatea din timpul zilei pot uneori să întrerupă ciclul de somn. Unii oameni au tendința de a-și scrâșni dinții sau de a-și încleșta maxilarele - o afecțiune numită "bruxism" - care inseamna un stres excesiv peoiectat asupra dinților. Acest lucru poate determina ca țesuturile atașate de dinte și os să slăbească, ducând în cele din urmă la o recesiune permanentă.

Boala parodontală

Semnele bolii parodontale includ gingii roșii, umflate sau gingii imflamate care sângerează și un gust neplăcut în gură. Acestea pot distruge țesutul gingival și pot expune rădăcinile dentare, devenind astfel vulnerabile în fața bolii.

Dacă suferi de retracția gingivală, medicul dentist va descoperi mai întâi sursa recesiunii și va încerca să o elimine. Grefele gingivale sau alte tratamente parodontale pot reabilita sănătatea gingiilor și pot proteja dinții de expunere.

Programează-te la clinica stomatologică VelvetDental București pentru tratarea gingiilor inflamate!