Ce este parodontita?

BUCURESTI - 22 octombrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate


Cavitatea orală este ca o poartă de acces către corp și poate prezenta, de asemenea, semnele timpurii ale unor probleme grave de sănătate apărute în alte zone ale corpului. Acesta este motivul pentru care este important să mergem la un medic stomatolog pentru controale semestriale și pentru a preveni din timp apariţia parodontitei. Adesea grupată împreună cu gingivita, este o formă de boală a gingiilor care poate afecta alte zone ale gurii, inclusiv dinții și limba. Din acest motiv, este important să ne educăm pe acest subiect, inclusiv cum să îl prevenim și cum să îl tratăm.

Parodontita: o formă mai severă de boală a gingiilor

Deși grupată cu boala gingiilor, parodontita este în esență un caz mai sever. Gingivita începe cu inflamația gingiilor. Dacă gingivita nu este tratată la timp, aceasta se poate transforma în parodontită. În cele din urmă, marginea țesutului gingival care înconjoară dinții se retrage, descoperind zonele superioare ale dintelui sau lăsând părți din rădăcina acestuia dezvelite. Acest lucru formează buzunare pe ambele părți ale dinților,  ceea ce va permite bacteriilor patogene să se adune în acele locuri. Pe măsură ce gingiile se retrag, buzunarele se măresc, crește riscul dezvoltării afecțiunilor gingivale, care duc la pierderea dinților.

Cauzele parodontitei

Principalul vinovat pentru dezvoltarea parodontitei este placa bacteriană. Când placa se acumulează pe și în jurul dinților, ea poate irita gingiile, ele devenind roșii și inflamate, ducând la gingivită și, în cele din urmă, la afecțiuni ale gingiilor. Cu toate acestea, există cauze secundare. În cazul femeilor, modificările hormonale specifice sarcinii, menopauzei sau menstruației lunare pot duce la dezvoltarea bolii parodontale. Anumite forme de boli, de la diabet la HIV, pot afecta sistemul imunitar, ducând la pierderea elasticității gingivale.

Simptomele parodontitei

Îți sângerează gingiile după ce te speli pe dinți? Chiar dacă acest lucru se poate datora unui periaj mai agresiv, este totuși posibil să fie un stadiu incipient al gingivitei.

Alte simptome includ gingiile imflamate, persistența respirației urât mirositoare (sau a gustului urât în gură), deplasarea dinților și formarea de buzunare între dinți și gingii. Consultarea medicului stomatologic la fiecare șase luni te vor ajuta să te menții cu un pas înaintea acestei afecțiuni.

Gingii care sângerează sau care s-au retras? Miros neplăcut la nivelul cavității bucale? Este timpul pentru o consultație la un medic specialist iîn parodontologie! Sună la 0728 326 438 pentru a stabili o consultație!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/top-on-web-srl/ce-este-parodontita