Ce este tesatura Jacquard?

BUCURESTI - 23 octombrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design


Când vine vorba de țesături fine, țesătura Jacquard a fost întotdeauna considerată una dintre cele mai bune din lume. Regii și reginele se învăluiau în această țesătură datorită luxului și a valorii ridicate. Dar de ce? Ce este țesătura Jacquard?

Finețurile din spatele numelui - definiție

Jacquard este un fel de țesătură inventată de francezul Joseph Marie Jacquard care a folosit o nouă tehnologie de țesut în 1801. Țesătura Jacquard are modele delicate și țesute în mod complicat. Modelul nu este ștanțat pe țesătură și nici nu este țesut în țesătură așa cum ți-ai imagina. Design-urile de pe acesta ar putea fi de genul artelor tradiționale, animalelor sau orice altceva. Acestea nu sunt motivele și pătratele normale pe care le asociezi cu modelele țesute.

Țesătura Jacquard este disponibilă în mai multe stiluri și culori și este considerată una dintre țesăturile utilizate de cea mai înaltă calitate. Este nevoie de un război de țesut special pentru a face Jacquard, și același război poate produce alte țesături fine, cum ar fi brocart și damasc.

Războiul de țesut este cheia

Când răspundem la întrebarea ce este țesătura Jacquard, trebuie să ne amintim că războiul de țesut din care iese Jacquard, țese mai rapid, precum și o producție mai eficientă a modelelor. Invenția acestui război a făcut ca această țesătură rafinată să fie mai convenabilă și mai accesibilă pentru consumator. Secretul războiului este că a folosit carduri perforate codificate care au reglementat procesul de țesut și l-au făcut mai facil.

Din ce este fabricată țesătura Jacquard?

Un tip de țesătură Jacquard este damascul, care este realizat de obicei din mătase, in sau bumbac și are un model elaborat, irizat, țesut în interior. Țesătura damasc este de obicei țesută cu o singură culoare și este foarte fină. Țesătura din brocart este un alt tip de Jacquard, care este mai greu decât damascul.

Aceste țesături fine au fost folosite odată în rochiile de bal pentru membrii familiei regale, dar odată cu trecerea timpului, materialul a ieșit din folos. Astăzi, îl vei putea găsi în lenjerii de pat, draperii și alte obiecte ornamentale.

Oferă-i patului și somnului tău un răsfăț regal și încearcă un set de lenjerie de pat Jacquard Deluxe, îți promitem că vei simți diferența.

Conforter.ro, pentru un somn bun și odihnitor!