Cele mai vizitate capitale europene!

BUCURESTI - 10 mai 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Turism

Paris , Londra și Barcelona sunt propunerile mele pentru city break-uri de neuitat

Cele mai vizitate capitale europene!

Cele mai vizitate capitale europene

Când auzi “PARIS” automat te gândești la ROMANTISM in stare pură, la cereri în căsătorie, restaurante de prestigiu, accent cu pretenții, istorie magnifică și multă, multă forfotă.

Este cea mai vizitată capitală din lume.

Știai că denumirea inițială a capitalei a fost de Lutetia ( tradus ca loc mlăștinos, argilos ) Parisiorum, dat de primii locuitori ai Parisului, cei din tribul galic, cunoscuți și sub numele de Parisii.

Parisul este supranumit si “Orașul Luminilor” , asta în primul rând datorită reputației acestuia pentru faptul că era un centru de educație important în era iluminismului, iar în al doilea rând datorită faptului că adoptat ilumintaul stradal.

Nu există niciun dubiu că sunt o gramadă de locuri pe care nu trebuie să le ratezi câns ajungi în Paris, iar eu îți voi enumera câteva dintre cele mai importante și pe care îți recomand să nu le ratezi: faimosul Tur Eiffel – simbolul Parisului, Arcul de Triumf aflat in centrul Place de l'Étoile, muzeul Les Invalides – locul de veci al lui Napoleon și a multor soldați francezi, Conciergerie – în această închisoare foarte veche au stat înainte de moartea lor în timpul revoluției franceze mulți membrii ai regimului monarhic, Palais Garnier – sediul Operei, catedrala Notre-Dame, Biserica Saint-Merri -  supranumită și Notre Dame la petite”, Sorbonne – universitatea de prestigiu, fondată în Evul Mediu, Statuia Libertății – aceasta este o versiune mult mai mică a celei aflate in portul din New York, pe care Franța a daruit-o in anul 1886 Statelor Unite ale Americii, Pantheonul din Paris, Sainte-Chapelle – capelă ce datează din secolul al XIII-lea.

Ca și muzee te rog să nu ratezi când ajungi la Paris: Luvrul – aici vei gasi o multitudine de opere de artă adunate din toate colțurile lumii și vei avea ocazia sa o pozezi pe faimoasa Mona Lisa și statuia Venus din Milo, Muzeul Orsay , Centrul Georges Pompidou – lângă această clădire se află si atelierul lui Constantin Brâncuși, Muzeul Rodin , Muzeul Montparnasse, Muzeul Picasso.

De asemenea, nu uita de cartierul Montmartre, care este situat pe o colină și găzduiește faimoasa Biserică Sacré-Cœur, acest cartier este un centru istoric veritabil unde vei găsi nenumarate cafenele si ateliere ale unor artiști importanți, Champs-Élysées – cea mai faimoasă stradă din lume, Rue de Rivoli – zonă cu magazine excusiviste, Place de la Concorde - locul obeliscului și al ghilotinei, Place de la Bastille – locul în care se afla Bastillia până a început Revoluția Franceză, Montparnasse – este o zonă istorica aflatăpe malul Senei, ce găzduiește o multitudine de restaurante, cafenele și ateliere și tot aici se află și Turnul Montparnasse ce are o înălțime de 210 metrii si din care poți vedea minunata panoramă a Parisului, Cimitirul Pere Lachaise.

După ce termini de făcut provizii de cultură, îți recomand cu căldură să ajungi la Disneyland pentru o tură de distracție, și nu uita de Palatul de la Versailles și cartierul La Défense.

Te poți bucura de toate acestea într-un city break de 4-5 zile. Bilete de avion le poți achiziționa de la urmatoarele companii aeriene: zbor de linie - Tarom și Air France, iar pentru zbor low cost - Blue Air și Wizz Air.

În perioada următoare toate companiile aeriene menționate mai sus au oferte speciale pentru zborurile pentru o vacanta la Paris.

Londra, este capitala Angliei și a Regatului Unit și unul dintre cele mai importatnte și aglomerate orașe ale lumii. Este unul dintre cele mai importante centre culturale, artistice, politice si financiare.

De ce sa achiziționezi un city break în Londra? Iată câteva motive pentru care să o faci.

După cum bine știi Londra este cunoscută ca fiind una dintre cele mai scumpe destinații din Europa, iar din acest motiv poți fii tentat să eziți în a alege un city break aici, însă poți echilibra bugetul prin două variante, prima ar fi cea în care te cazezi central unde evident prețurile sunt ridicate, dar economisești banii pe transportul în comun și bineînțeles câștigi timp prețios pentru plimbat și vizitat, dacș alegi cea de a doua variantă în care te vei caza spre periferie unde tarifele sunt mai mici atunci, va trebui să cheltuiești mai mult pe mijloacele de transport în comun si, de asemenea vei pierde mai mult timp stând pe drumuri.

O estimare a bugetului pentru cazare pe o perioadă de 5 zile si 4 nopti, 2 persoane ar fi undeva la 600 EUR, la care se adauga mesele, transportul și biletele de acces la obiectivele turistice.

Odată rezolvate aspectele de mai sus, nu trebuie să ratezi Palatul Buckingham, unde indicat ar fi să ajungi la prânz când are loc schimbarea de gardă. Apoi, să faci o plimbare prin parcul St James spre Westminster Abbey şi Big Ben, traversând Tamisa pe Podul Westminster poți ajunge la celebra roată, London Eye, din care poți Londra în toată splendoarea ei. Nu uita de London Bridge, de Catedrala St Paul, Turnul Londrei și celebrul Muzeu al figurilor de ceara Madame Taussauds. Ca și activități de seară te sfătuiesc să alegi un spectacol de teatru sau un musical, pentru care Londra este atât de faimoasă, iar ca excursii în afara orașului își recomand o plimbare până la Stonehenge și pînă la Greenwich.

Dacă ești un împătimit al faimoasei serii Harry Potter, atunci să nu cumva să ratezi vizitarea studiorilor și platourilor de filmare Warner Bros, unde a luat viață această poveste fascinantă.

Bilete de avion le poți achiziționa de la următoarele companii aeriene: zbor de linie - Tarom și British Airways, iar pentru zbor low cost - Blue Air, Wizz Air și Ryanair.

În perioada următoare toate companiile aeriene mentionate mai sus au oferte speciale pentru zborurile catre Londra.

Barcelona este capitala Cataloniei și al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, după Madrid.

Îți recomand cu încredere și căldură să alegi un city break în Barcelona, mai ales dacă ești o persoană activă, în căutarea locurilor pline de viață și forfotă. Pachetul pentru 2 persoane, avion și cazare, achiziționate din timp, ajunge undeva în jur de 500 EUR.

Transportul în comun este accesibil buzunarului și este tare eficient, însă vei vedea că vei cuprinde suprafațe impresionante la pas, fără măcar să-și dai seama când zboară timpul, deoarece vei fii prea captivat de tot ce are de oferit ochiului draga de Barcelona. Clar ai o gramadă de obiective de vizitat, iar eu ți le voi înșirui pe cele mai cunoscute: Sagrada Familia, Parcul Güell, Casa Milà (La Pedrera) și Casa Batlló, două superbe clădiri proiectate tot de Gaudi, Stadionul Camp Nou, chiar dacă ești fan FC Barcelona sau nu, trebuie să faci o vizită la muzeul celebrului club de fotbal și un tur al stadionului.

Daca vrei distracție și aventură, atunci nu rata Port Aventura, cel mai vizitat parc de distracție din Spania.

De asemenea, dacă vrei soare, nisip fin și mare atunci dă o fugă pe plajele din Barcelona, cea mai cunoscută fiind La Barceloneta, este o plajă foarte frumoasă și curată.

Cât despre bucătăria catalană...îți lasă gura apă. Nu rata nicio mancare pe bază de pește și de fructe de mare, faimoasa paella și neapărat să nu uiși de renumitele gustări spaniole tapas, care se servesc atât calde cât și reci și sunt absolut delicioase.

Bilete de avion le poți achiziționa de la urmatoarele companii aeriene: zbor de linie - Tarom și zbor low cost - Blue Air și Wizz Air.

În perioada următoare toate companiile aeriene menționate mai sus au oferte speciale pentru zborurile pentru o vacanta la Barcelona.

Taguri: vacantaParisBarcelonaLondrapavel travel
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/top-on-web-srl/cele-mai-vizitate-capitale-europene