Cine este un bun candidat pentru Invisalign și cine nu?

BUCURESTI - 15 septembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Alignerele Invisalign pot oferi avantaje atrăgătoare pacienților ortodontici, inclusiv mai multă discreție - ceea ce înseamnă un aspect mai atrăgător din punct de vedere cosmetic, mobilitate - adică fără restricții alimentare, siguranță pentru că este realizat 100% digital și presiune mai puțin aplicată - ceea ce înseamnă mai puțin disconfort.

Nu este greu de văzut de ce anumiți pacienți ar fi mai atrași de acești factori decât de cei oferiți de aparatele dentare tradiționale. Designul aproape invizibil al aparatului dentar Invisalign le arată zâmbetul frumos și faptul că este ușor de îndepărtat le oferă posibilitatea de a mânca tot ceea ce-și doresc, fără restricții. 

Totuși, de unde știi dacă ești un candidat bun pentru tratamentul ortodontic cu Invisalign? 

Cine este un bun candidat pentru Invisalign?

Următoarele variabile pot face din pacient un candidat bun pentru Invisalign: Responsabilitate personală, Disciplină bună de igienă orală, Nefumător, Țesut gingival sănătos, Oase maxilare crescute și dezvoltate complet.

Există un motiv pentru care majoritatea pacienților cu Invisalign sunt adolescenți și adulți; acest tratament ortodontic nu solicită doar maturitatea dentară, ci un nivel sporit de maturitate generală. Chiar dacă nu va trebui să îți faci griji cu privire la resturile alimentare care se pot prinde în aparatele dentare tradiționale, va trebui totuși să fii sârguincios în ceea ce privește curățarea dinților, precum și a alignerelor Invisalign. 

Pacienții de toate vârstele ar trebui să își exercite responsabilitatea și să se abțină de la obiceiuri nesănătoase. Este cunoscut faptul că fumatul este un pericol general pentru sănătate (Comisia de experți a FDA a identificat peste 7.000 de produse chimice din tutun legate de boli), dar poate, de asemenea, să păteze dinții și alignerele transparente.

Desigur, chiar și cineva cu o disciplină bună de igienă orală poate fi mai potrivit pentru diferite tratamente ortodontice, în funcție de caz; aparatele dentare și, eventual, chirurgia ortognatică a maxilarului pot fi necesare pentru malocluzii mai complexe. Tratamentul ortodontic cu Invisalign este mai potrivit pentru nealinierile de bază, dar nu și pentru cele mai complicate.

Cine NU este un candidat bun pentru Invisalign?

Pentru a reitera unele puncte anterioare, pacienții cu diete de tip fast food, ”pofte” de tutun și alte obiceiuri nesănătoase pot să nu fie candidații ideali pentru tratamentul ortodontic Invisalign. De obicei, alignerele Invisalign trebuie să fie purtate între 20 și 22 de ore în fiecare zi, orele rămase din zi fiind destinate mâncatului, băutului și curățării dentare.

Un pacient care și-ar scoate în mod constant alignerele pentru pauze de fumat sau pauze de gustări NU va fi un candidat bun la Invisalign. Dincolo de a practica obiceiuri nesănătoase și de a nu respecta programul de tratament, iată alți câțiva factori care te-ar putea împiedica să beneficiezi de tratamentul ortodontic cu Invisalign:

- Boli ale gingiilor (trebuie tratate înainte de tratamentul cu Invisalign)

- Depozitare iresponsabilă și neglijență

 - Carii dentare (trebuie tratate înainte de tratamentul cu Invisalign)

- Probleme orale severe care necesită un tratament mai extins

Amovibilitatea aparatului dentar Invisalign poate părea că este întotdeauna un avantaj față de aparatele ortodontice fixe tradiționale; în realitate, poate fi o sabie cu două tăișuri dacă nu ești atent. Dacă nu depozitezi responsabil alignerele, acestea s-ar putea deteriora sau contamina de elemente externe.

Asigură-te că ai un zâmbet frumos și lasă-i pe cei din jurul tău să admire acest lucru.