Intretinerea asternuturilor de pat

BUCURESTI - 6 august 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail


În timp ce etichetele de îngrijire oferă un loc de pornire excelent, întreținerea corectă a așternuturilor de pat necesită pași suplimentari și este esențială pentru creșterea longevității lenjeriei.

Ce trebuie de evitat

Pentru a menține calitatea premium a așternuturilor de pat, se recomandă evitarea detergenților duri lichizi și sub formă de pulbere, balsamurilor de țesături, foițelor de uscător și agenților de albire, deoarece acestea acoperă și slăbesc fibrele naturale. De asemenea, pentru a preveni decolorarea, așternuturile de pat nu trebuie să intre în contact cu soluții casnice pentru curățenie și produse de îngrijire personală care conțin peroxid de benzoil sau acizi alfa-hidroxi.

Frecvența de spălare

Așternuturile de pat, pernele și cearceafurile trebuie spălate la fiecare șapte-zece zile, iar produsele decorative sau straturile suplimentare care nu intră în contact atât de direct cu pielea (cuverturile, țesăturile din cașmir sau pernele deco) ar trebui curățate la fiecare trei luni.

Plapumele și saltelele trebuie spălate mai rar - la fiecare trei-șase luni. În plus, se recomandă spălarea elementelor de bază pentru așternuturi la începutul fiecărui sezon ca o modalitate ușoară de a menține un program regulat de întreținere.

Protecţie

Nimeni nu își dorește acarieni de praf! Acești vizitatori neplăcuți sunt responsabili pentru cauzarea acneei și declanșarea simptomelor astmatice sau a problemelor cronice ale sinusurilor. Husele și protecțiile pentru saltele ajută la reducerea populației de acarieni de praf și la îmbunătățirea duratei de viață a așternuturilor și lenjeriilor de pat.

Depozitare

Pentru stil și comoditate sau în caz de accidente, câteva seturi de așternuturi de pat sunt necesare. Pentru a păstra la loc sigur seturile de lenjerii suplimentare, se recomandă depozitarea lor în dulap sau într-o soluție de depozitare care să fie uscată, răcoroasă și bine ventilată, care nu intră în contact cu lumina directă a soarelui (lumina soarelui poate provoca îngălbenirea permanentă).

Fibrele naturale au nevoie de aer pentru a respira! Nu se depozitează așternutul în containere de plastic - acestea captează umiditatea și rezultă mucegai -  sau în cele de carton, care pot transfera acizii în țesătură.

Conforter.ro, pentru un somn odihnitor și liniștit!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/top-on-web-srl/intretinerea-asternuturilor-de-pat