Sensibilitatea dentare, cauze si solutii

BUCURESTI - 27 august 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Dinții sensibili nu sunt doar o iritație. De asemenea, pot cauza dificultăți la mestecare, concomitent și durere la mâncare. În cea mai mare parte, durerea dentară poate fi ascuțită, bruscă și scurtă. Durerea apare, de obicei, atunci când dinții sunt expuși la temperaturi scăzute sau la alimente calde, reci, dulci sau acide.

Cauzele sensibilității dentare

Hipersensibilitatea sau sensibilitatea dentară este o problemă dentară frecventă. Smalțul erodat sau rădăcinile expuse cauzează, de obicei, sensibilitate dinților. Cu toate acestea, dinții pot deveni sensibili din mai multe motive. Următoarele sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale dinților sensibili:

Periajul prea aspru

Periajul prea aspru sau folosirea unei periuțe de dinți cu peri duri poate eroda smalțul dinților, ceea ce face ca dentina să fie expusă. Periajul prea puternic poate duce, de asemenea, la desprinderea și retragerea gingiilor de pe suprafața dinților, cu expunerea rădăcinii. Acesta este motivul pentru care medicii dentiști din cadrul clinicii Soladent București recomandă utilizarea unei periuțe de dinți cu peri moi.

Demineralizarea

Demineralizarea are loc atunci când conținutul de minerale din smalțul dinților scade. Când smalțul începe să se descompună, dinții devin mai sensibili și devine mai ușor pentru placa bacteriană să infecteze interiorul vulnerabil al unui dinte.

Deoarece smalțul nu este un țesut în creștere, nu poate fi regenerat sau restaurat odată ce a dispărut. Băuturile zaharoase și alimentele acide sunt principala cauză a demineralizării, așa că cel mai bine este să le eviți pe cât posibil.

Șcrâșnitul din dinți (bruxism) 

Te surprinzi scrâșnindu-ți dinții în timpul zilei sau te trezești dimineața cu  dureri la nivelul maxilarului? Nu numai că scrâşnitul dinţilor și încleștarea maxilarelor poate duce la uzura dinților, retracții gingivale și carii dentare, dar, de asemenea, poate conduce în timp la leziuni dentare permanente.

Soluții pentru dinții sensibili 

În timp ce numeroase lucruri pot provoca sensibilitatea dentară, vestea bună este că o varietate de tratamente și proceduri dentare pot ajuta la protejarea dinților sensibili. Dacă suferi de sensibilitatea dentară, medicii dentiști din cadrul clinicii Soladent București îți pot recomanda una dintre următoarele soluții:

Lac de fluorizare

Fluorura de sodiu, sub formă de soluție, gel, spumă sau lac, este cea mai utilizată pentru sigilarea canaliculelor dentinare, având ca efect reducerea sensibilității dentare. Dentistul poate aplica fluorura pe zonele sensibile ale dintilor pentru a reduce durerea. Fluorizarea reușește, de asemenea, să prevină apariția cariei prin efectul de remineralizare asupra suprafețelor dentare. 

Agenți de legare dentară

Dacă ai dinții sensibili din cauza expunerii rădăcinilor dinților, medicul dentist îți poate recomanda utilizarea unui agent de legare (bonding) pentru a acoperi suprafața rădăcinii. Pentru acest tip de tratament, stomatologul va aplica agentul de legare peste rădăcina expusă pentru a bloca expunerea acesteia și a ajuta la reducerea durerii.

Tratament de canal

Dacă sensibilitatea dentara îți provoacă o durere destul de severă care pare să nu se oprească cu niciun tratament, se poate să ai nevoie de un tratament de canal. În timpul acestuit tratament, stomatologul va elimina pulpa sau țesuturile nervoase moi din interiorul dintelui care îți provoacă durerea și disconfortul.

Sensibilitatea dentară este o problemă predominantă cu care se confruntă multe persoane. Programează-te acum pentru o consultație la Clinica Stomatologică Soladent București și află mai multe detalii despre hipersensibilitatea dentinară. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/top-on-web-srl/sensibilitatea-dentare-cauze-si-solutii