Tot ce trebuie sa stii despre implanturile dentare de la Soladent

BUCURESTI - 30 mai 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Dacă dorești să optezi pentru un implant dentar la clinica stomatologică Soladent , osul maxilarului trebuie să fie puternic și sănătos. Dacă lipsește o parte din structura sa, ar trebui să fie înlocuită mai întâi printr-o procedură numită grefare osoasă.
De asemenea, dinții deteriorați trebuie extrași înainte ca procedura implanturilor dentare să fie aprobată.
Se recomandă renunțarea la fumat cu câteva luni înainte de orice intervenție chirurgicală dentară.

Intervenția de implantologie e dureroasă?

Intervenția de implantologie nu este nici complicată, nici dureroasă și se realizează în cele mai multe cazuri sub anestezie locală. Anestezicul local se folosește în proceduri chirurgicale pentru a-i permite pacientului să suporte o intervenție chirurgicală fără durere și în plus, îi oferă medicului dentist posibilitatea de a comunica în permanență cu acesta. 

În cazul pacienților foarte anxioși sau care sunt supuși unor intervenții mai invazive și complexe de lungă durată, se poate recurge la anestezie prin sedare intravenoasă.

Plasarea implantului dentar și procesul de vindecare

Implantul dentar are rolul de a înlocui absența unuia sau mai multor dinți și va ține loc de rădăcină.

Implantul denta, un dispozitiv realizat din titan și alte aliaje, se introduce în os după ce locul extracției s-a vindecat, printr-o intervenție chirurgicală nu foarte complicată.

După un timp, necesar integrării în os, implantului dentar i se va atașa o alta piesă metalică numită bont protetic. Pe acest suport artificial se va realiza coroana dentară definitivă.

Această etapă chirurghicală va dura aproximativ 1-3 luni, în funcție de tipul implantului dentar, timp în care pacientul așteaptă integrarea în os a implantului.

După plasarea implantului dentar, pacientul trebuie să urmeze un regim alimentar corespunzător alcătuit dintr-o dietă moale, la temperatura camerei. 

De asemenea, o igienă bucală corespunzătoare este deosebit de importantă în perioada de vindecare. 

Toată echipa noastră de la Soladent București este formată din medici excelent pregătiți și specializați în domeniul afecțiunilor stomatologice.

Suntem bucuroși să îți răspundem la toate întrebările pe care le ai despre implanturi dentare disponbile la clinica noastră stomatologică!