Tratamentul bolilor gingivale

BUCURESTI - 21 ianuarie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Cel mai bun mod de a trata bolile gingivale este prin practicarea unei bune igiene orale, deși uneori sunt necesare și tratamentele dentare și medicale suplimentare.

O bună igienă orală implică:

- spălarea dinților timp de aproximativ 2 minute înainte de a merge la culcare și după fiecare masă, în fiecare zi - nu contează dacă folosiți o periuță de dinți electrică sau manuală, chit că unele persoane consideră că le este mai ușor să se spele pe dinți corect cu o periuță de dinți electrică;

- folosirea pastei de dinți care conține cantitatea potrivită de fluor, un mineral natural care ajută la protejarea împotriva cariilor dentare;folosirea aței dentare sau utilizarea periilor interdentare în mod regulat - de preferință zilnic, înainte de spălarea dinților;de evitat fumatul și consumul excesiv de alcool;

- programați-vă o dată la șase luni pentru o igienizare profesională și un control de rutină atât de importante în menținerea sănătății bucale.

Unele dintre tratamentele dentare descrise aici pot fi, de asemenea, recomandate dacă aveți o boală a gingiilor.

Tratament dentar care poate trata bolile gingivale: Igienizare și profilaxie (detartraj cu ultrasunete și air-flow)

Pentru a îndepărta placa bacteriană și tartrul (depuneri dure de placă) care se pot acumula pe dinți, medicul dentist vă poate recomanda detartrajul cu ultrasunete și air-flow. Aceasta este o „curățare profesională” efectuată de obicei în chirurgia dentară de către un igienist dentar. Igienistul dentar vă va îndepărta depunerile de placă bacteriană și tartru din jurul dinților și sub linia gingivală, folosind instrumente speciale. Apoi urmează lustruierea dinților pentru a îndepărta petele de pe dinți, dar care și ajută la netezirea micilor imperfecțiuni cu textură aspră de pe suprafața dinților.

Tratament dentar suplimentar

Dacă aveți o boală severă a gingiilor, este posibil să aveți nevoie de un tratament dentar suplimentar, cum ar fi o intervenție chirurgicală parodontală. În unele cazuri, este necesar să îndepărtați dintele afectat. Medicul dentist vă va putea spune despre procedura necesară și modul în care aceasta se desfășoară.

Pentru o dantură sănătoasă, apelați cu încredere la specialiștii clinicii Velvet Dental !