Vacanțe exclusiviste în Grecia

BUCURESTI - 28 februarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Turism

Despre ofertele de vacanță în exclusivistele Santorini, Mykonos și Skiathos

Despre Grecia nu știu dacă mai sunt prea multe de povestit. În sensul de noutate. Căci, altfel, aș putea să îți vorbesc până mâine de frumusețile acestei țări. De istoria sa, de patrimoniul cultural impresionant, de relieful atât de spectaculos și de variat și de toate atracțiile de acolo.

Prin intermediul meseriei mele, am însă șansa să vizitez destul de multe locuri și de a sta de vorbă cu oameni pasionați de călătorii. Îți mărturisesc, sincer, că nu am întâlnit pe nimeni, până acum, căruia să nu îi strălucească ochii atunci când se întâmplă să vorbim despre vacanțele în Grecia. Indiferent de câte alte destinații și continente a mai vizitat și de faptul că facilitățile sau chiar luxul anumitor locații au întâietate pentru aceștia, Grecia concurează cu succes, cu orice altă destinație spectaculoasă de pe glob.

Iar astăzi, am ales să îți povestesc câte ceva despre trei destinații pe care eu le văd deosebite. Chiar exclusiviste, mai ales raportându-mă la clienții care le aleg. Este vorba de insulele grecești Santorini, Mykonos și Skiathos. Și le vom lua, pe rând, trecând în revistă câteva apecte importante.

Vacanță în Santorini
Santorini este insula aflată în sud estul Atenei, între Grecia și vestul Turciei. Cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase, romantice sau chiar dramatice, Santorini este insula aflată pe primul loc, în topul destinațiilor de lună de miere. Oferind vederi panoramice care îți taie răsuflarea, în special cele spre Caldera și din Fira, Santorini atrage ca un magnet, turiștii dornici de un sejur memorabil. Hoteluri boutique exclusiviste, servicii privilege, cu jacuzzi sau piscină privată, șampanie de cea mai bună calitate și restaurante a la carte tip fine dining. Toate acestea se găsesc în Santorini și reprezintă reperul calității ospitalității de aici.
Santorini, însă, nu este pentru oricine. La ce mă refer, când spun asta? Santorini nu este pentru cei care vor plaje late, cu nisip fin, excursii numeroase și vizitarea obiectivelor culturale sau istorice. Santorini nu este pentru cei care vor un hotel decent, curat și atât. Și nici pentru cei care cred că raiul li e va arăta în fața ochilor, odată ajunși acolo. Ci este, mai degrabă, pentru cei dispuși să își creeze propriul rai. Dacă și bugetul îți va permite, aici, vei putea opta pentru un hotel care să îți desăvârșească șederea, care să dea nota și gustul timpului tău, petrecut pe insulă. Îți recomand să nu faci rabat de la calitate, pentru că Santorini este unul dintre acele locuri care te implică foarte mult și pe tine. Alegerile tale vor da muzica.
Așa că îți recomand să mergi aici, cu tot dragul, cu singura condiție să ții cont de aceste recomandări. Doar așa, vei putea spune că ai petrecut un sejur de nota 10, în Santorini, gustând, cu adevărat, această destinație.

Vacanță în Mykonos
O altă insulă din Marea Egee, plină de turiști tineri și dornici de distracție, este Mykonos. Etichetată deja, ca o Ibiza a Greciei sau ca un Saint Tropez al Coastei de Azur, Mykonos s-a dezvoltat, din punct de vedere turistic, în jurul tinerilor, al petrecerilor pe plajă, cu dj, șampanii și cocktail-uri. Deloc întâmplător ca vedete precum Lady Gaga, Gerard Butler, Lindsay Lohan sau Katy Perry și-au făcut apariția în Mykonos.
Pe lângă petreceri și viața de noapte, însă, atracțiile din Mykonos nu sunt puține. Mykonos Town este unul dintre obiectivele principale, pe lângă terase, baruri și restaurante, orășelul este un mic rai al cumpărăturilor. Foarte interesant este să vezi magazine de lux, încadrate în clădiri tradiționale grecești vechi, recondiționate.
Little Venice este o altă atracție locală. Este un cartier oarecum suspendat la marginea mării, aproape de plaja Alevkantra, în bătaia apelor Mării Egee. Morile de vânt pe care le vizualizezi, probabil, de fotografiile sau filmările pe care le-ai văzut, până acum, atrag și ele, numeroși privitori. La fel cum fac și plajele și terasele de aici.
Oricum, toate informațiile și atracțiile din Mykonos le vei găsi enumerate și descrise, în articolele mele de pe blog, la secțiunea Mykonos. Te aștept acolo!

Vacanță în Skiatho
Skiathos este binecuvântată cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Marea Egee. Este vorba de Plaja Koukounaries. Supranumită şi “Chrysi Ammos”, adică “Nisipul Auriu”, acest loc este de referință, când vine vorba de vacanțe în Skiathos. Hoteluri excelente, nisip fin, activități acvatice și de distracție pe alese și posibilitatea de excursii sunt principalele avantaje pe care regiunea le oferă. Un mic paradis unde liniștea este păstrată cu succes și îmbinată cu petrecerea timpului în feluri relaxante. Un loc plin de flori, de culoare și de voie bună. Skiathos își întâmpină oaspeții, cu câte ceva pentru fiecare. Familiile cu copii, tinerii îndrăgostiți sau cei dorinici de un sejur relaxant pot fi primiți așa cum își doresc, în Skiathos. Opțiunile sunt variante, pentru felurite gusturi și bugete. Rămâne doar să arunci o privire peste oferte și să alegi ceea ce ți se potrivește. Te invit pe blogul meu, la secțiunea Skiahtos, pentru a citi mai multe!