„Depozitare: tipuri diferite pentru utilizări diferite în locaţii diferite”

Locul desfasurarii: Crown Plaza

Organizator: Trafic Media & Archicom

Seminar de logistică, 22 noiembrie 2007, Crowne Plaza:

„Depozitare: tipuri diferite pentru utilizări diferite în locaţii diferite”

Peste 250 de specialişti de logistică din ţară şi străinătate îşi dau întâlnire joi, 22 noiembrie, la Crowne Plaza, pentru un nou seminar de logistică care va lua în discuţie piaţa dezvoltării de spaţii logistice, echiparea acestora cu echipamente şi softuri specializate, în funcţie de mărfurile depozitate şi manipulate.
Cu investiţii de peste jumătate de milion de euro în acest an în parcuri logistice, piaţa românească de logistică pare să cunoască una dintre cele mai efervescente perioade.
Noi intrări spectaculoase ale unor operatori străini de logistică au loc în paralel cu dispariţia altora, care îşi lichidează afacerile sau sunt victimele falimentului din ţara de origine.
În aceste condiţii, Trafic Media şi Archicom anunţă desfăşurarea celui de-al doilea seminar de logistică organizat împreună în acest an, pe tema depozitării, tipurilor de depozite destinate unor tipuri diferite de mărfuri şi locaţii.

Structura seminarului este interactivă, cei prezenţi având posibilitatea de a dialoga cu experţii invitaţi să facă parte din diferitele paneluri care se vor succeda de-a lungul zilei despre cele mai recent dezvoltate concepte, situaţii critice şi soluţii. Toţi experţii vor trece în revistă situaţii din experienţa proprie şi modul în care le-au rezolvat, având invitaţi care şi-au câştigat notorietatea atât pe piaţa românească de logistică, cât şi pe cele performante din Uniunea Europeană.

Dacă din punct de vedere al producţiei există soluţii generalizate, nu acelaşi lucru se poate spune despre termenul de livrare a mărfurilor către clienţi, flexibilitatea arătată de furnizorul de servicii şi perspectiva satisfacerii nevoilor oricărui client. Prestatorii de servicii şi furnizorii trebuie să dezvolte soluţii specifice care să răspundă pretenţiilor tuturor clienţilor, de la nivel regional la nivel naţional, european sau mondial.

Discuţiile vor viza găsirea unor răspunsuri la întrebări precum:
- Cum ar putea companiile româneşti să beneficieze de experienţa altor firme multinaţionale?
- Cum să-ţi creşti piaţa de desfacere cu riscuri şi costuri acceptabile?
- Ce servicii este bine să le efectuezi pe cont propriu şi care este bine să le externalizezi?
- Cum să îţi organizezi activitatea de depozitare şi distribuţie? Este recomandabil să investeşti în servicii cu valoare adăugată?
- Care sunt consecinţele refacerii circuitului de supply-chain şi ale schimbării cerinţelor clienţilor de servicii de depozitare?

Acestea sunt întrebări-cheie pentru managerii de logistică care doresc să-şi lărgească activitatea şi profiturile companiilor de logistică pentru care lucrează.

Aproape 60% din costurile de distribuţie fizică „se consumă” în depozit. Tocmai de aceea, depozitele şi locaţiile acestora influenţează semnificativ costurile distribuţiei totale şi termenele de livrare a mărfurilor către clienţi.

Seminarul vă oferă cunoştinţele şi instrumentele necesare pentru a dezvolta, folosi şi controla soluţii de depozitare în cadrul întregii activităţi, indiferent că este vorba de propriul depozit sau de unul externalizat.

Vorbitorii vor puncta toate aspectele de interes ale afacerii de depozitare şi ultimele tendinţe în acest domeniu dezvoltate cu scopul de a controla şi reduce costurile de depozitare, precum şi de a vă îmbunătăţi performanţele.

Subiectele care urmează să fie discutate sunt următoarele:
- Clasificarea diferitelor tipuri de depozite;
- Alegerea locaţiilor pentru depozitul/depozitele dvs.;
- Finanţarea şi alte aspecte legate de segmentul imobiliar şi alegerea unui nou depozit;
- Care sunt echipamentele de depozitare optime şi sistemele de depozitare pentru fiecare situaţie în parte?
- Cum să îţi dimensionezi flota de echipamente de depozitare şi spaţiul necesar?
- Dezvoltarea depozitului optim/configuraţiile care minimizează timpul de manipulare şi costurile de operare;
- Tehnicile de depozitare alternativă şi ordinea de colectare (picking order) cu scopul de a maximiza utilizarea spaţiului şi a minimiza costurile de operare, costurile cu echipamentele şi costurile/m2 de depozitare;
- Metode optimizate de inventariere;

- Aveţi nevoie de un WMS? Dacă da, de care?

- Şi orice alte întrebări aţi putea ridica în timpul discuţiilor!

Seminarul se adresează tuturor celor care sunt implicaţi într-un proces logistic în România: membru în Consiliul de Administraţie al unei firme, director al unei companii de producţie, expert în servicii financiare sau juridice oferite segmentului de logistică, director general al unei firme furnizoare de servicii de logistică din ţară sau din afara ţării.Pentru înscrieri sau informaţii suplimentare puteţi contacta biroul Trafic Media la tel.: 021 777 06 98/99 sau mobil 0744 516 420 (persoana de contact: Marilena Matei)

Despre TRAFIC MEDIA

Seminarul se adresează tuturor celor care sunt implicaţi într-un proces logistic în România: membru în Consiliul de Administraţie al unei firme, director al unei companii de producţie, expert în servicii financiare sau juridice oferite segmentului de logistică, director general al unei firme furnizoare de servicii de logistică din ţară sau din afara ţării.

Participare: Intrare libera