RIDEAU ROUGE (CORTINA ROSIE) LA CANNES Propusa si prezentata de Claude SERILLON Marti, 17 mai 2005, la orele 23.30

BUCURESTI - 4 mai 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura


Cu ocazia celei de-a 58-a editii a Festivalului de la Cannes, Rideau Rouge (Cortina rosie), emisiunea de dezbatere lunara a lui Claude Sérillon, isi instaleaza platoul la Cannes


In timp ce toate cinematografiile din lume converg la Cannes intre 11 si 21 mai, Rideau Rouge (Cortina rosie) va explora mai precis cinematografiile din Sud.

Marti, 17 mai, de la orele 23.30 pana la miezul noptii, numerosi invitati africani, asiatici, arabi si sud americani isi vor confrunta experienta in materie de realizare atat pentru cineasti cat si pentru actori, din tari cu o situatie economica si politica adesea dificile, dar si in materie de distribuire catre publicul occidental...

Aceste propuneri vor fi ilustrate prin reportaje turnate la Mali pe tema proiectiilor in sate si in Egipt, in studiourile Masr din Cairo.

Tratand situatia cinematografiilor din Sud, Rideau Rouge va oferi ocazia de a descoperi si de a dezbate crearea, realizarea si cultura din afara Europei si Statelor Unite, pe scurt, de a asculta pe cei care fac a 7-a Arta sa traiasca diferit.Despre TV5 Monde

****

Primul canal mondial de televiziune în franceză, TV5 este un spaţiu de expresie pluralistă care propune o viziune originală a lumii, care vrea sa facă cunoscută diversitatea culturală şi punctele de vedere.
TV5 s-a adaptat difuzării mondiale prin declinarea celor 8 semnale specifice fiecărui continent, ţinînd cont de decalajele orare ăi de sensibilităţile publicului.
Mai mult de 135 de milioane de cămine pot primi TV5 prin cablu sau satelit, 24 de h din 24, în mai mult de 165 de ţări şi cu 11 milioane de spectatori în fiecare zi ( fără a include Africa şi Americile).
TV5 este astfel una dintre cele mai mari 3 reţele mondiale de televiziune, alături de MTV şi CNN. În Romania TV5 este prezent în peste 70% din reţeaua de cablu ăi în mai mult de 2 milioane de case românesti.
Pentru TV5 în Europa, Romania reprezintă a doua mare piaţă în termeni de audienţă, după Germania.
Laura Mihaela PANA
Agent Marketing et Communication TV5
35, Rue Vasile Lascar, ap.3 Bucarest
tél./fax: 00 40 21 211 11 26
mob: 00 40 742 690 448
laura@imv.ro