UNICEF: Peste 350 de persoane au participat la concertul sustinut de Lucia, Vunk si Smiley si au donat pentru a sprijini copiii vulnerabili

BUCURESTI - 19 decembrie 2012

Comunicat tip General in Social

Luni, 17 decembrie 2012, Lucia, Vunk si Smiley au cantat pentru a ajuta copiii invizibili din Romania sa aiba sansa la o viata mai buna si sa isi implineasca visele. La concertul caritabil care a avut loc la Hard Rock Café au participat peste 350 de persoane printre care si Andreea Marin Banica, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania. Fondurile stranse in urma concertului (5.000 de euro) vor sprijini continuarea Initiativei UNICEF Prima prioritate: niciun copil invizibil.

Smiley

Copiii si parintii deopotriva s-au bucurat de o seara speciala in care au cantat, au dansat si au facut fotografii impreuna cu artistii lor preferati, ajutand in acelasi timp copiii invizibili sa aiba sansa la o viata mai buna prin achizitionarea de bilete la concert si la tombola. Publicul a castigat premii speciale din partea UNICEF, Reader's Digest si Amway la tombola organizata cu sprijinul Brigazii de Voluntari. Marele premiu a fost un tricou semnat de Gheorghe Hagi, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania. Premiul surpriza al serii a fost oferit de Smiley care a donat un tricou cu semnatura lui pentru tombola.

Prin intermediul Initiativei Prima prioritate: niciun copil invizibil, UNICEF impreuna cu partenerii sai de la nivel local si central a identificat in cele 64 de comunitati in care actioneaza 12.000 de copii invizibili si lucreaza pentru rezolvarea problemelor lor. Experienta acumulata in urma implementarii acestei initiative este folosita pentru a imbunatati politicile nationale si alocarea bugetara in beneficiul copiilor vulnerabili din intreaga tara. Mai sunt insa sute de mii de copii invizibili in Romania care au nevoie de sprijin ca sa ramina alaturi de parintii lor, sa aiba acces la servicii medicale si sa mearga la scoala.

Partenerul principal in organizarea concertului caritabil a fost gazda noastra: Hard Rock Cafe. Magic FM, Acasa.ro, Adevarul, Be Where, Business Magazin, Business Woman, Click, Click pentru femei, Cristina Bazavan, Comunicate de Presa, CSR Media, Elle, Forbes, Gala Societatii Civile, www.gingergroup.ro, Metropotam.ro, Noemi Revnic, Romania Pozitiva, Ziarul Financiar si 121.ro ne-au sprijinit in promovarea evenimentului. De asemenea, multumim pentru sprijin Best Event, Amway, Reader's Digest si Brigazii de Voluntari.

Despre UNICEF Romania

UNICEF este prezent in Romania si in alte 190 de tari si teritorii pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenta. In Romania, UNICEF lucreaza  impreuna cu Guvernul, Parlamentul, autoritati locale, societatea civila, sectorul privat, parteneri nationali si internationali si cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educatie timpurie de calitate si la scoala, pentru protejarea adolescentilor si monitorizarea drepturilor copilului, pentru protectie sociala si pentru mobilizarea de resurse in beneficiul copiilor.  UNICEF este sustinut financiar integral prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, corporatilor, fundatiilor si a guvernelor.

Despre UNICEF

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor, din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi ale guvernelor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/unicef/unicef-peste-350-de-persoane-au-participat-la-concertul-sustinut-de-lucia-vunk-si-smiley-si-au-donat-pentru-a-sprijini-copiii-vulnerabili