Banca UniCredit Romania a inaugurat la Suceava cea de-a 35-a sucursală

BUCURESTI - 12 iunie 2005

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Banca UniCredit Romania a inaugurat la Suceava o nouă sucursală, situată în Str. Ştefan cel Mare, Nr. 54-56, ajungând astfel la 35 de unităţi operaţionale în întreaga ţară, dintre care 12 în Bucureşti.

Banca UniCredit Romania a inaugurat la Suceava cea de-a 35-a sucursală

Deschiderea noii sucursale se înscrie în strategia de extindere la nivel naţional a băncii UniCredit Romania prin acoperirea regiunilor cu potenţial economic ridicat. Sucursala UniCredit Suceava este dedicată atât clienţilor persoane fizice, cât şi societăţilor comerciale.

Pentru persoanele juridice, oferta băncii UniCredit Romania include pe lângă serviciile standard o serie de soluţii financiare personalizate precum: cash management, trade finance (factoring intern şi internaţional), operaţiuni de acoperire a riscului, facilităţi de finanţare pe termen scurt pentru susţinerea capitalului de lucru (linii de scontare de instrumente de plată), credite de investiţii.

Clienţii persoane fizice beneficiază de produse şi servicii competitive, printre care conturi curente, depozite bancare cu maturitate flexibilă şi alte produse de economisire, credite ipotecare şi imobiliare, credite de nevoi personale, carduri de debit şi de credit, pachete de produse şi servicii COMODO, ALLEGRO şi PRESTO – o combinaţie de beneficii bancare şi non-bancare, Internet şi Mobile Banking, plata utilităţilor prin debitare automată a contului curent (Direct Debit).

”UniCredit Romania va accelera politica de dezvoltare, iar până la sfârşitul acestui an vom mai deschide încă 15 unităţi teritoriale. De altfel, obiectivul UniCredit este ca în 2-3 ani să ajungem printr-o creştere organică la o reţea de circa 100 de sucursale. UniCredit Romania va acoperi astfel întreaga ţară pentru a fi recunoscută ca o instituţie bancară cu o reţea de distribuţie naţională”, a declarat Răsvan Radu, Preşedinte Executiv UniCredit Romania.

Sucursala UniCredit Suceava oferă o gamă largă de produse şi servicii bancare la standarde internationale şi va fi condusă de Mariana Casapu, un profesionist cu vastă experienţă în domeniu. De asemenea, noua sucursală UniCredit Suceava va dispune de un punct de schimb valutar şi de un automat bancar pentru eliberarea de numerar (ATM).

“Sucursala UniCredit Suceava este o nouă confirmare a angajamentului ferm pe piaţa locală a uneia dintre cele mai solide instituţii financiare europene aflate în plină expansiune. Clienţii din judeţul Suceava vor putea beneficia de experienţa şi know-how-ul unuia dintre primele grupuri europene. Pentru noi este foarte important să avem o prezenţă activă acolo unde clienţii au nevoie de servicii competitive”, a precizat Mariana Casapu, Directorul sucursalei UniCredit Suceava.

Despre UniCredit Romania

UniCredit Romania este o bancă comercială cu acţionariat străin, ce operează pe piaţa românească din 1997. Capitalul social UniCredit Romania este în prezent de peste 2.100 miliarde lei, iar la sfârşitul primului trimestru din 2005 banca avea active totale de circa 15.500 miliarde lei, în creştere cu 84% faţă de luna martie 2004.

Acţionar majoritar al băncii UniCredit Romania cu 99,94% din acţiuni, Grupul UniCredit este una dintre cele mai importante instituţii financiare europene cu o valoare de piaţă de circa 30 miliarde EURO şi având active totale de 266 miliarde EURO.

Grupul UniCredit are o reţea de peste 4.600 de sucursale şi peste 70.000 de angajaţi în întreaga lume şi este lider în regiunea Europei Centrale şi de Est (“New Europe“) cu o reţea de circa 1.400 de unităţi bancare în zonă.

UniCredit este prezent în România şi prin intermediul UniCredit Leasing, una dintre primele companii de profil, UniCredit Securities, ce oferă servicii de investiţii în valori mobiliare, cât şi prin UniCredit Produzioni Accentrate (UPA), companie specializată în servicii operaţionale bancare.

Valentin Petcu
PR Officer
UniCredit Romania
Tel: 0040 21 3015 107