Comunicat de presă

BUCURESTI - 15 februarie 2021

Comunicat tip General in Sport

Universitatea Politehnica București anunță lansarea proiectului Erasmus + Sport cu titlul “United through European traditional sports”.

.

.

  

Proiectul va fi implementat  pe o perioadă de 24 luni, în parteneriat cu instituții din patru țări. Participă la acest proiect Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport (România), Associazione Sportiva Dilettantistica Margherita Sport e Vita (Italia), Association of National Sport Leaders Network Kavadarci (Macedonia de Nord), Universidad de Murcia (Spania).

Principalul obiectiv al proiectului este promovarea a șapte jocuri și sporturi, dintre care șase tradiționale și implicit sensibilizarea populației asupra beneficiilor activității fizice, inclusiv a tinerilor din mediile academice.

În cadrul acestui parteneriat, România va promova și oina, sportul nostru tradițional, inclus în Inventarul național al elementelor vii de patrimoniu cultural imaterial.  Proiectul este finanțat  cu sprijinul Uniunii Europene, având o valoare de 59.475 de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul https://e-sports-project.eu.