United Way Romania a premiat implicarea sociala a celor mai importanti parteneri ai sai

BUCURESTI - 13 mai 2011

Comunicat tip General in Social

Bucuresti, 12 mai 2011 – Companii, fundatii, organizatii neguvernamentale, voluntari, toti cu implicare deosebita in proiecte sociale, au fost premiati, joi, 12 mai a.c., in cadrul Galei United Way, desfasurata la Radisson BLU Hotel. Evenimentul a fost un moment special de intalnire intre reprezentanti ai lumii de afaceri, oficiali, ambasadori si diplomati, dar si reprezentanti ai societatii civile.

United Way Romania a premiat implicarea sociala a celor mai importanti parteneri ai sai
 Gala United Way este cel mai important eveniment al fundatiei. Este o ocazie in care societatea civila intalneste companiile care o sustin. In egala masura, e o ocazie sa multumim celor care fac posibila schimbarea in lumea care ne inconjoara si care, surprinzator poate pentru unii, nu sunt putini! Fiecare dintre noi se poate implica, oferind bani, timp, cunostinte si alte resurse care, canalizate inteligent si eficient, pot schimba viata celor din jurul nostru si, pana la urma, viata noastra. 

Adriana Stoica, Director Executiv United Way

Printre invitatii de onoare ai galei s-au numarat reprezentanti ai corpului diplomatic: E.S. Mark Gitenstein – Ambasadorul SUA; E.S. Michael Schwarzinger – Ambasadorul Austriei; E.S. Philippe Beaulne – Ambasadorul Canadei; E.S. Tanya van Gool – Ambasadoarea Olandei, Mr. Rudolf Lukavsky – Consilier Comercial al Ambasadei Austriei.

 

Pe parcursul anului 2010, United Way cu sprijinul partenerilor sai a sutinut peste 5.000 de persoane din intreaga tara. Astfel, si-au imbunatatit conditiile de viata si au primit ajutor peste:  

 1250 de copii ce provin din de familii cu grave probleme economice si care erau cu risc de abandon scolar au beneficiat zilnic de educatie, socializare, suport material, suport psihologic si integrare scolara.  Parintii au voluntariat in cadrul proiectelor iar 137 dintre ei chiar si-au gasit un loc de munca si acum pot sa isi sustina familiile fara un alt ajutor.

 180 de persoane in varsta au primit ingrijire la domiciliu, suport material, medical si social.

 1250 de persoane fara adapost/cersetori au primit hrana, asistenta medicala, asistenta sociala si consiliere. Beneficiarii au fost ajutati sa isi  clarifice statutul legal, si-au imbunatatit conditiile de locuit, si-au gasit un loc de munca sau au primit alte venituri (pensie, ajutor social).

 250 copii si tineri cu dizabilitati au beneficiat de terapie, educatie si terapie ocupationala. In urma ajutorului primit de la United Way o parte dintre ei au inceput educatia formala, au absolvit cursuri profesionale, s-au pregatit pentru munca sau si-au gasit un loc de munca.

   Peste 2300 de adulti copii suferind de boli grave (cancer, SIDA, tuberculoza) au beneficiat de: servicii de ingrijire la domiciliu, suport material, social si spiritual si activitati educationale.

  In 2011, campania United Way se va derula in parteneriat cu 50 de companii si angajatii acestora si isi propune sa stranga fonduri pentru sustinerea a 35 de programe in domeniile: educatie, sanatate si integrare economica si sociala. Fondurile provin din sponsorizari de la companiile implicate si din donatii salariale, preponderent lunare, din partea angajatilor si a altor persoane. 

   

   

  Multumim pentru sustinerea acordata in organizarea evenimentului:

   

  Sponsorilor principali

   Regina Maria-Reteaua privata de sanatate    Ursus Breweries

   

  Partenerilor Majori

                                        Bancpost           Romtelecom

   

  Suporterului

   GlaxosmithKline

   

  Contributorului

   KPMG

  Despre United Way Romania

  UUnited Way Romania este o organizatie locala afiliata la United Way Worldwide si cu o prezenta in 45 de tari din lume. Fundatia este condusa de voluntari care provin din sectorul de afaceri si din cel neguvernamental. Misiunea organizatiei este de a imbunatati calitatea vietii in comunitatile din Romania prin incurajarea sponsorizarilor de la companii, a donatiilor de la cetateni si a voluntariatului. Fundatia sprijina anual zeci de proiecte cu fonduri, servicii si produse.