Revista “Scena.ro” isi continua turneul de lansare la Piatra Neamt si Iasi

Locul desfasurarii: Teatrul Tineretului din Piatra Neamt

Organizator: redactia revistei Scena.ro

Revista “Scena.ro” isi continua turneul de lansare la Piatra Neamt si Iasi

Primul numar a fost lansat in luna martie a.c. in turneu, in 3 orase diferite: Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe si Bucuresti.

“Pe doua drumuri ar vrea sa mearga Scena.ro: mai intai sa se constituie intr-un nucleu de semnaturi deja consacrate, tratand teme diverse – de la teatru, care va fi baza de discutii a acestei publicatii – la dans, opera, circ, musical, arte vizuale, film, in functie de oferta pietei culturale, de la noi si din lume. E nevoie de o consolidare a autoritatii critice, singura care mai poate apara un sistem de valori aflat azi in deriva in societatea romaneasca. Apoi, Scena.ro va incerca sa declanseze un interes al tinerilor pentru o ocupatie aflata la noi intr-un fel de coma prelungita, meseria de critic.

Continuam turneul de lansare a revistei de artele spectacolului Scena.ro pentru ca ne dorim ca aceasta publicatie sa ajunga in mod direct la profesionistii, criticii si iubitorii de teatru din tara. De aceasta data ne veti gasi la Piatra Neamt si Iasi.”, precizeaza Cristina Modreanu, critic de teatru si redactor-sef al revistei Scena.ro.

Sambata, 11 aprilie, ora 18.30 la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt
Detalii: lansarea revistei Scena.ro se va face in foaier, inainte de premiera Teatrului Tineretului – „Ras nervos” de Christopher Durang, regia Szabo K. Istvan.


Florentina Bratfanof

Despre UNITER

Despre Kama Gingas:
Deşi a absolvit în 1967 Institutul de teatru, muzică şi cinematografie din Leningrad (unul dintre profesorii săi a fost marele regizor Georgy Tovstonogov), nu a putut să se adapteze cerinţelor socialismului sovietic şi aproape că nu a lucrat până în a doua jumătate a anilor ‘70. Talentul său a înflorit la aproape 20 de ani după debutul profesional, în contextul schimbărilor politice dramatice care au avut loc în Rusia în a doua jumătate a anilor ‘80.

Marca sa au devenit adaptările dramatice după proză. Spectacolele lui Kama Gingas au fost prezente în festivaluri din Germania, Italia, Suedia, Belgia, Finlanda, Olanda, Franţa şi fosta Iugoslavie. În ultimii zece ani a regizat un număr de producţii în Europa, printre care “Idiotul” în Germania şi “Macbeth” în Finlanda. Kama Gingas este profesor la Academia de Teatru suedez din Helsinki.

Participare: Intrare libera