Uniunea Populară Social Creştină îi aminteşte Curţii Constituţionale că nu este Marea Adunare Naţională şi nici nu se poate substitui Parlamentului!

Slatina - 31 august 2012

Comunicat tip General in Politic, Social

Comunicat de presă UPSC
31 august 2012
Uniunea Populară Social Creştină îi aminteşte Curţii Constituţionale că nu este Marea Adunare Naţională şi nici nu se poate substitui Parlamentului!

UPSC atrage atenţia: Conform Constituţei, decizia de invalidare a referendumului este lovită de nulitate!

t

t

Luând act de stupefianta şi ilegala asumare de atribuţii de catre CCR, dar şi de pasul care a îndepărtat Parlamentul de voinţa poporului, Uniunea Populară Social Creştină crede că este de datoria sa să aducă clarificări faţă de această situaţie, care sfidează statul de drept şi chiar principiile aflate la baza democraţei, aşa cum este ea percepută pe întreaga planetă.

 

Astfel, UPSC aminteşte că, în conformitate cu atribuţiile C.C, cei 9 (nouă) judecători ai Curţii nu puteau decide, conform atributiilor, soarta preşedintelui suspendat, în urma unui referendum.

 

În conformitate cu  aceleaşi atribuţii, respectiv lit. i) C.C - veghează la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia; rezultatele însă sunt prezentate de BEC, singura instituţie autorizată pe toată perioada referendumului, şi singura care decide şi se pronunţă, în acelaşi timp, cu privire la rezultatele referendumului (desigur, pe baza proceselor – verbale primite de la Birourile Electorale Judeţene.

 

Deci,  Curtea Constituţională… trebuia să ia act de aceste rezultate, şi să  le confirme, pe baza documentelor primite de la Biroul Electoral Central, nu să dea o decizie…  De ce?!

 

Pentru că CCR nu este Marea Adunare Naţională!… 

 

Această „decizie” de validare sau invalidare, era de fapt atributul Parlamentului, deoarece:

 

-         Conform Art. 2 alin. 1 din Constituţia României – „Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum”.

 

Deci, poporul este suveran cât şi decident, iar arma sa este votul.

-         Alin. 2 din Constitutie spune că – „Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu”.

 

Asta  înseamnă că judecătorii CCR au dat o decizie cu încălcarea art. 2 alin (1) şi (2), din Constituţia României, drept pentru care UPSC consideră că decizia este lovită de nulitate, iar avocatul poporului ar fi trebuit să sesizeze acest fapt.

 

Uniunea Populară Social Creştină mai arată faptul că, în conformitate cu Art. 61 alin. (1), Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.

 

Pe cale de consecinţă, Parlamentul ar fi trebuit să decidă, cel puţin în numele celor 8,4 milioane de români care au fost la urne, validarea referendumului.

 

CONCLUZIE: În pofida acestor lucruri, în data de 27 august 2012, Parlamentul românilor, a acelor români care, în procent de 40%, în 2008 au validat chiar ei acest Parlament, nu a ţinut cont de decizia a 8,4 milioane de concetăţeni care au mers la urne, şi de cei 7,4 milioane de cetăţeni care au votat pentru demiteea preşedintelui suspendat, nerespectând astfel Art. 61 alin. 1 din Constituţia României.

 

Din nefericire, Parlamentul României a dezamăgit profund poporul român!

 

Soluţia care poate repara aceste grave derapaje şi care poate restabili încrederea în puterea şi legitimitatea democraţiei, de a avea un for legislativ reprezentativ cat si un for executiv legitim, este una singură: introducerea votului obligatoriu!

 

Având în vedere aceste inadmisibile alunecări de la litera şi spiritul legii fundamentale a statului român, în calitate de președinte executiv al Uniunii Populare Social Creștine, eu, Stelian Sima, alături de colegii mei de partid, considerăm că acum  este momentul să cerem  liderilor partidelor politice parlamentare să se întâlnească și să hotărască, in regim de urgenta, introducerea votului obligatoriu, cel puţin pentru o perioadă de trei mandate şi numai pentru cetăţenii cu vârste între 18 şi 65 de ani.

Dacă liderii politici, cei care în data de 27 au decis invalidarea referendumului, fără să ţină cont de votul nostru, nu doresc acest lucru, noi, poporul trebuie să-i determinăm, cu ajutorul mass-media şi chiar pichetând sediile tuturor partidelor parlamentare în semn de protest, să accepte introducerea votului obligatoriu.

 

 Numai aşa vom putea să-i avem şi pe ceilalţi confraţi, aproape 60% din electorat, alături de noi, cei puţini, cei 40% care am votat de fiecare dată, şi…, cu votul lor, vom avea politicieni care să reprezinte, cu competenţă şi înţelepciune, atât interesele noastre cât şi ale ţării, iar rezultatul votului nostru va putea fi pus in aplicare, indiferent de cvorumul hotarat de anumite persoane sau grupuri de persoane., ca sa nu zic de interese…

 

Uniunea Populară Social Creştină, consideră că votul obligatoriu, ar conferi forului Legislativ mai multă reprezentativitate, iar Executivului mai multă legitimitate, cetăţenii ar fi şi ei mult mai interesaţi de politică şi de cei ce o practică, s-ar reforma clasa politica si s-ar intari democratia si spiritul civic.

Alegerile reprezinta cel mai important act, democratic si civic, al relatiei dintre alegator si ales. Practic alegatorul isi pune mare parte a libertatii sale in mana alesului, alesul la randul lui primeste acea parte a libertatii fiecarui alegator pentru a lucra spre binele lui.

 

Alegătorul are nevoie de legi, făcute pentru a-i asigura dezvoltarea şi prosperitatea, dar şi de o bună guvernare.  Aşa să ne ajute Dumnezeu!       

 

Preşedinte UPSC, Stelian SIMA

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/uniunea-populara-social-crestina/uniunea-populara-social-crestina-ii-aminteste-curtii-constitutionale-ca-nu-este-marea-adunare-nationala-si-nici-nu-se-poate-substitui-parlamentului