DESCHIDEREA UNIVERSITATII EUROPEI DE SUD-EST “LUMINA”DIN BUCUREŞTI

BUCURESTI - 4 octombrie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Bucureşti, 4 octombrie 2010:
UNIVERSITATEA EUROPEI DE SUD-EST “LUMINA” aflată sub patronajul Fundaţiei LUMINA Instituţii de Invăţământ, anunţă ceremonia de deschidere a anului universitar 2010-2011 si inaugurarea campusului .

Evenimentul se va bucura de prezenta mai multor oficialitati, diplomati, personalitati din lumea academica si jurnalisti. Festivitatile se vor incheia cu un cocktail oferit in incinta Universitatii.

Universitatea LUMINA asigură, pentru anul universitar , pregătire pentru 200 de studenţi (180 de locuri cu burse de studii integrale sau parţiale) în cadrul a două facultăţi şi anume Facultatea de Ştiinţe Economice şi Politice (două specializări cu 50 de locuri fiecare: Administrarea Afacerilor; Relaţii Internaţionale şi Studii Europene) şi Facultatea de Ştiinţe Inginereşti (două specializări cu 50 de locuri fiecare: Tehnologia Informaţiei; Tehnologii şi Sisteme de Telecomunicaţii)

Oferta educaţională la Facultatea de Ştiinţe Inginereşti presupune cursuri la zi, timp de 4 ani, în cadrul a două specializări: Tehnologii şi Sisteme de Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei
Absolvenţii specializărilor din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Inginereşti vor deveni ingineri în domeniul Inginerie electronică şi Telecomunicaţii şi îşi pot găsi un loc de muncă în următoarele sectoare de activitate: cercetare-dezvoltare, exploatare, proiectare, instalare şi întreţinere de echipamente, sisteme şi reţele, elaborare de software-uri, servicii de consultanţă în electronică şi telecomunicaţii.

Misiunea programului de studii al Facultăţii de Ştiinţe Inginereşti constă în formarea inginerilor în domeniul Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, care să posede competenţe în domeniul proiectării, exploatării şi mentenantei sistemelor moderne de prelucrare şi transmitere a informaţiei. Programul de studii pregăteşte licenţiati în ştiinţe inginereşti în următoarele domenii: structura şi arhitectura sistemelor de calcul, sisteme bazate pe microprocesare, limbaje de programare, sisteme de aplicaţii software, inteligenţă artificială şi sisteme expert, electronică aplicată, telecomunicaţii, dipozitive, circuite şi aparate electronice, etc.


Oferta educaţională la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Politice presupune cursuri la zi, în limba engleză si romană, timp de 3 ani, în cadrul a două specializări: Administrarea Afacerilor şi Relaţii Internaţionale şi Studii Europene

La nivelul Universitatea Lumina Bucureşti va funcţiona un Centru de Consiliere în Carieră Economică şi Politică, în cadrul căruia vor fi furnizate materiale destinate dezvoltării unei cariere cu activităţi aferente. Membri Centrului vor avea un contact permanent cu potenţialii angajatori ai tinerilor absolvenţi ai Relatiilor Internationale şi Studii Europene si Administrarea Afacerilor. Abolvenţii celor două specializări pot opta pentru diferite profesii precum: consilier diplomatic, eurofuncţionar, profesor de istorie-filozofie-economie, consilieri experţi în cadrul ONG-urilor, partidelor politice şi sindicatelor; manageri de proiecte europene şi internaţionale; economist în marketing – specialist în cercetări de piaţă, specialist în relaţii financiare internaţionale, analist financiar, operator financiar bancar, consultant pe pieţe de capital, negociator în domeniul afacerilor.

Campusul Universităţii Lumina Bucureşti, investiţie de 5,5 milioane de euro şi dotări pe măsură

Investiţia (româno-turcă) în Universitatea Lumina Bucureşti în valoare de 5,5 milioane de euro se concretizează într-un campus, dotat ultramodern, aflată la intersecţia Şoselei Colentina cu Şoseaua Fundeni, la aproximativ 15 de minute de centrul Bucureştiului.

Campusul Universităţii LUMINA a cărui construcţie a început la sfârşitul lui 2008 este proiectat pentru o capacitate de 1000 de studenţi.

Astfel, întreaga construcţie, formată dintr-o clădire cu trei corpuri, teren şi sală de sport şi parcare este proiectat pe o suprafaţa totală de teren de 13.000 de mp. Campusul este construit pentru o capacitate de 1000 de studenţi.
Cele trei corpuri ale clădirii campusului au un regim de înălţime P+3.
Astfel, Universitatea Lumina Bucureşti dispune de şapte săli de curs, şapte de seminar, având fiecare capacitatea de 20 de locuri, trei săli multimedia, echipate complet pentru video-conferinţe, la care se adaugă 16 laboratoare (patru laboratoare de limbi străine, cinci laboratoare de informatică, cinci laboratoare de electronică şi telecomunicaţii, un laborator de proiect pentru cei care lucrează la proiecte personale şi un laborator IT cu acces liber pentru oricare dintre studenţi şi profesori, indiferent de specializare). Laboratoarele sunt dotate cu aparatură performantă şi de înăltă precizie.

Din campus nu lipsesc o bibliotecă de 130 mp, o zonă de petrecere a timpului liber şi cafeterie cu terasă (250 de locuri). La acestea se adaugă un bufet, univesitatea dispunand de bucătărie proprie prin care se asigură masa tututor studenţilor, profesorilor şi personalului administrativ.
Diferitele festivităţi (conferinţe, prezentări, etc.) se desfăşoară în cele două amfiteatre campusului care vor avea capacitatea de 100 şi respectiv 300 de locuri şi dotări specifice (scenă, sistem video şi de sonorizare)
Universitatea dispune de un cabinet medical şi unul de consiliere psihologică.
Studenţii din afara Capitalei beneficiază de locuri în căminul Universităţii Lumina care are un număr de ..75.....locuri

Alte dotări
Întreagul campus este supravegheat permanent de un sistem de camere video care monitorizează atât clădirea cât şi terenurile care o înconjoară.
Clădirea dispune şi de locuri de parcare, dar şi de o supraveghere suplimentară a celor care intră în universitate, prin intermediul agenţilor de pază care se afla la recepţia din curtea clădirii.

În cadrul Universităţii Lumina va funcţiona începând cu 2011 şi Centrul de Cercetare Multidisciplinar (CEXLUM) si va fi cu dotari specifice pentru dezvoltarea unor proiecte de cercetare avansată, aceasta reprezentând unul dintre obiectivele pe termen scurt ale Universitatii Europei de Sud-Est.

Despre: Înfiinţată în 2000, Fundaţia LUMINA Instituţii de Învăţământ are drept misiune promovarea valorilor culturale şi ştiinţifice prin educaţie. Pentru îndeplinirea misiunii sale, fundaţia şi-a stabilit următoarele obiective:
înfiinţarea de instituţii de învăţământ preuniversitar şi universitar;
facilitarea dialogului şi a colaborării personalităţilor şi comunităţilor culturale, educative şi ştiinţifice româneşti cu parteneri din lumea întreagă;
realizarea de studii, analize, cercetări, proiecte şi programe privind accesul la cultură şi educaţie în parteneriat cu instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale;
conceperea de proiecte şi dezvoltarea de programe şi schimburi cu caracter cultural, artistic, ştiinţific, educativ, documentar, individual sau în cooperare cu instituţii guvernamentale, uniuni de creatori, asociaţii profesionale, etnice sau religioase, cu alte organizaţii neguvernamentale, precum şi cu persoane fizice din ţară şi din străinătate;
încurajarea creaţiei tinerilor şi stimularea talentelor tinere în cultură, ştiinţă şi artă, acordarea de burse pentru studii în ţară şi în străinătate, de premii şi diplome, precum şi asigurarea altor forme de sprijin material
dezvoltarea de activităţi specifice în beneficiul educaţiei, ştiinţei sau culturii
realizarea, în parteneriat cu instituţii specializate, publice sau private, din România şi din străinătate, a unor studii, analize şi cercetări comparate în vederea elaborării de prognoze pentru diferite sectoare ale vieţii sociale şi culturaleFundaţia LUMINA Instituţii de Învăţământ este susţinută de LUMINA Instituţii de Învăţământ, un grup
de instituţii de învăţământ particular care asigură instruirea copiilor din învăţământul preuniversitar în şcoli private. Din cadrul grupului LUMINA Instituţii de Învăţământ fac parte: Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (www.ichb.ro), Liceul Internaţional de Informatică – Constanţa (www.ichc.ro), International School of Bucharest (www.isb.ro), Şcoala Spectrum Bucureşti (www.scoalaspectrum.ro), Şcoala Spectrum Constanţa, (www.scoalaspectrum.ro)
Şcolile din cadrul Lumina Instituţii de Învăţământ ofera servicii de educaţie pentru orice grupă de varsta de la 3 la 18 ani, în cadrul cursurilor de zi.
Fiecare instituţie membră cuprinde toate ciclurile de învăţământ preuniversitar: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.
Copiii pot urma curriculum-ul românesc, în cadrul Liceelor Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa, precum si al şcolilor şi grădiniţelor Spectrum din Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara sau pentru cel britanic la Şcoala Internaţională Bucureşti (The International School of Bucharest).
Liceele Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa au predare în limba engleză la materiile: informatică, matematică, fizică, biologie, chimie şi engleză.
The International School of Bucharest oferă predare integrală în limba engleză cu profesori vorbitori nativi ai acestei limbi.

Despre UNIVERSITATEA LUMINA

: Înfiinţată în 2000, Fundaţia LUMINA Instituţii de Învăţământ are drept misiune promovarea valorilor culturale şi ştiinţifice prin educaţie. Pentru îndeplinirea misiunii sale, fundaţia şi-a stabilit următoarele obiective:
înfiinţarea de instituţii de învăţământ preuniversitar şi universitar;
facilitarea dialogului şi a colaborării personalităţilor şi comunităţilor culturale, educative şi ştiinţifice româneşti cu parteneri din lumea întreagă;
realizarea de studii, analize, cercetări, proiecte şi programe privind accesul la cultură şi educaţie în parteneriat cu instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale;
conceperea de proiecte şi dezvoltarea de programe şi schimburi cu caracter cultural, artistic, ştiinţific, educativ, documentar, individual sau în cooperare cu instituţii guvernamentale, uniuni de creatori, asociaţii profesionale, etnice sau religioase, cu alte organizaţii neguvernamentale, precum şi cu persoane fizice din ţară şi din străinătate;
încurajarea creaţiei tinerilor şi stimularea talentelor tinere în cultură, ştiinţă şi artă, acordarea de burse pentru studii în ţară şi în străinătate, de premii şi diplome, precum şi asigurarea altor forme de sprijin material
dezvoltarea de activităţi specifice în beneficiul educaţiei, ştiinţei sau culturii
realizarea, în parteneriat cu instituţii specializate, publice sau private, din România şi din străinătate, a unor studii, analize şi cercetări comparate în vederea elaborării de prognoze pentru diferite sectoare ale vieţii sociale şi culturale
Universitatea Europei de SUD -EST \'Lumina\', RUS DELIA, PR. Coordinator, Soseaua Colentina nr. 64. B
Telefon:0212403022, fax:0212403033
delia.rus@lumina.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/universitatea-lumina/deschiderea-universitatii-europei-de-sud-est-luminadin-bucuresti