Intalnirea tinerelor cadre didactice de la UMC cu reprezentantul companiei maritime internaţionale CMA Ships

Constanta - 9 decembrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Universitatea Maritimă din Constanţa derulează, începând cu luna februarie 2009, alături de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Direcţia Generală Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' proiectul 'MARCON (POSDRU/19/1.3/G/10144) - Dezvoltarea şi implementarea unui sistem calitativ de formare iniţială şi continuă a cadrelor didactice din învăţământul superior de marină şi furnizarea de programe de perfecţionare în conformitate cu cerinţele industriei maritime'.

Obiectivul general al proiectului MARCON îl reprezintă efectuarea unor studii multidisciplinare privind formarea iniţială şi continuă a cadrelor didactice din învăţământul superior de marină precum şi furnizarea de programe de perfecţionare în conformitate cu cerinţele industriei maritime.

În Universitatea Maritimă din Constanţa au loc periodic întâlniri ale reprezentanţilor pieţei maritime cu tinerele cadre didactice, în vederea adaptării acestora în mod corespunzător, la dezvoltarea continuă a pieţei internaţionale de transport maritim.

În acest context, cu ocazia vizitei în universitate a domnului Philippe Magrit, Carreer & Development Manager al companiei maritime internaţionale CMA Ships, tinerele cadre didactice au purtat o serie de discuţii cu privire la dezvoltarea lor profesională în acord cu cerinţele pieţei de transport maritim internaţional.

CMA Ships este cel de al treilea armator mondial din punct de vedere al flotei de nave portcontainer. In cadrul discuţiilor a fost efectuată şi o paralelă între sistemul de învăţământ superior de marină românesc şi cel francez. CMA Ships investeşte foarte mult în dezvoltarea bazei materiale a scolii superioare de marină de la Marsilia (ENMM Marseille - Ecole Nationale de la Marine Marchande de Marseille).

S-a propus ca domnul Philippe Magrit să intermedieze în vara anului 2010 organizarea unei întâlniri între cadre didactice aparţinând colectivului de experţi MARCON şi cadrele didactice de la ENMM care predau la specializarea navigaţie.


Purtător de cuvânt proiect “MARCON”,
Alina Tudor


Constanţa
25 noiembrie 2009

Despre Universitatea Maritima Constanta

Proiectul MARCON- (POSDRU/19/1.3/G/10144) - Dezvoltarea şi implementarea unui sistem calitativ de formare iniţială şi continuă a cadrelor didactice din învăţământul superior de marină şi furnizarea de programe de perfecţionare în conformitate cu cerinţele industriei maritime”.

Tudor Alina
tel.0754065171
alina@imc.ro