Diplome internationale oferite de sase universitati francofone

Iasi - 11 februarie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", impreuna cu cinci universitati din strainatate, a pus bazele unui consortiu francofon care va permite eliberarea unor diplome comune si organizarea unor module de studii, masterate si doctorate in comun.

Diplome internationale oferite de sase universitati francofone

In luna martie, la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi va avea loc o intilnire a reprezentantilor celor cinci universitati francofone pentru constituirea unei retele francofone. Colaborarea are in vedere eliberarea unor diplome comune pentru absolventii institutiilor de invatamint, organizarea unor cursuri, module si programe de masterat in comun, organizarea doctoratelor in cotutela, realizarea unor manifestari stiintifice comune si mobilitati intre cadrele didactice, studenti si personal administrativ.

Intre 23 si 27 martie, vor fi prezenti in Iasi, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", reprezentanti ai Université d’Angers, Université de Geneve, Université Lille I, Université Catholique de Louvain si Université de Poitiers. Parteneriatul isi propune afirmarea excelentei in educatie, promovarea cercetarii stiintifice si afirmarea si promovarea valorilor francofone. Cu ocazia acestei intilniri, reprezentantii francofoni se vor pronunta asupra statutului parteneriatului si vor semna conventia cadru.

Intilnirea este organizata cu ocazia celei de-a XI-a editii a Zilelor Francofoniei, care se desfasoara la Iasi intre 23 si 26 martie, sub titlul general “Franceza si Stiintele”.

Despre Universitatea

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza"
Prima universitate moderna din Romania
Bulevadrul Carol, nr. I,