4 motive pentru care sa-ti duci copilul la o clinica oftalmologica

BUCURESTI - 14 septembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Niciun parinte nu ar trebui sa astepte manifestarea unor simptome grave inainte de a-si duce copilul la un test detaliat de oftalmologie.

oftalmologie copii

oftalmologie copii

Iata 5 motive pentru care testele de specialitate realizate in cadrul unei clinici de oftalmologie copii sunt atat de importante. 

1. Miopia trebuie descoperita din timp

Numarul copiilor care dezvolta miopie creste mai mult ca niciodata si tot mai multi copii incep sa aiba probleme cu vedere de la o varsta foarte frageda. Aceasta este o problema grava pentru ca acei copii care se confrunta cu miopia devreme in viata tind sa experimenteze o crestere si progresie a miopiei de-a lungul copilariei. 

Acest lucru reprezinta un risc semnificativ pentru afectiuni oculare foarte grave si potential amenintatoare pentru vedere, mai tarziu in viata - inclusiv cataracta, glaucom si dezlipire de retina. Un test detaliat la o clinica de oftalmologie copii este cel mai bun mod de a evalua riscul de miopie, iar daca miopia este detectata devreme, un tratament adecvat poate incetini progresia si reduce riscul de a dezvolta probleme de vedere mai severe. 

2.  Examenele de oftalmologie ii ajuta pe copii sa se descurce mai bine la scoala

Stiati ca 80% din ceea ce invata copiii la scoala si acasa necesita o vedere clara? Acest procent a fost comunicat de specialisti de ceva vreme si probabil ca azi ar trebui sa fie chiar putin revizuit pentru ca tot mai multi copii petrec prea mult timp in fata ecranelor. 

Un examen corespunzator la o clinica de oftalmologie copii este singura modalitate de a va asigura ca cel mic vede clar si confortabil, ca se poate descurca fara probleme la scoala, in cadrul orelor de antrenamente si a altor activitati extra curriculare.

3. Screeningurile simple nu sunt atat de eficiente in depistarea problemelor cu ochii

Prea des parintii considera ca daca cei mici vad anumite litere de la distanta, totul este perfect cu ochii lor. Din pacate nu este asa. Screeningurile vizuale ce se fac uneori si la scoala depisteaza doar problemele foarte grave de vedere (care de obicei sunt destul de evidente). 

Insa, doar dupa o examinare completa a ochilor intr-o clinica de oftalmologie copii puteti sa va asigurati ca cel mic are o vedere clara si confortabila, ca nu exista afectiuni oculare potentiale sau simptome timpurii de glaucom ori chiar cancer de ochi.

4. Examenele oftalmologice regulate pot detecta alte probleme grave de sanatate

Stiati ca multe persoane afla ca au afectiuni grave de sanatate, cum ar fi diabet, hipertensiune arteriala, colesterol si chiar cancer, in urma unui test oftalmologic de rutina?

Nu degeaba ochii sunt numiti "fereastra spre sufletul nostru". Se pare ca deseori ei sunt o fereastra foarte clara care arata detalii despre starea noastra de sanatate generala. In timpul unei examinari detaliate, un specialist in oftalmologie copii poate evalua starea generala de sanatate si starea vaselor de sange de pe retina. Acestea sunt un bun indicator al sanatatii vaselor de sange din corp. 

Pentru sanatatea ochilor copilului tau, ca intotdeauna, este mai usor sa previi decat sa tratezi. Fie ca te intereseaza un test detaliat de oftalmologie pentru cel mic, fie ca acesta se confrunta cu unele afectiuni de vedere mai usoare sau mai grave, un specialist in oftalmologie copii te poate ajuta. Pentru mai multe informatii, acceseaza Kidoptik.ro - Clinica Oftalmologica Pediatrica din Bucuresti.