Ce este creatina monohidrata si care sunt beneficiile sale?

BUCURESTI - 14 septembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

A avea o minte sanatoasa intr-un corp sanatos este fara dar si poate cel mai ambitios tel pe care ti l-ai propus vreodata.

creatina monohidrata

creatina monohidrata

Daca de asemenea, iti propui sa urmezi un program sportiv de imbunatatire a aspectului fizic sau de crestere a masei musculare, respectiv intarirea performantelor musculare, trebuie sa afli despre creatina monohidrata, un supliment despre care se vorbeste cu regularitate in lumea sportivilor. Iata ce trebuie sa stii despre aceasta substanta si care sunt beneficiille pe care ea ti le poate oferi. 

Ce este creatina monohidrata si ce beneficii ofera ea?

Creatina monohidrata este un extract prezent in organismele vertrebrate care contribuie la eficientizarea unor procese metabolice printre care si dezvoltarea tesutului muscular. Substanta este bogata in numerosi aminoacizi precum l-arginina, metionina, glicina si apa care, la randul lor, ajuta la regenerarea musculaturii si a sistemului nervos. 

Astfel, prin administrarea constanta a unor suplimente bogate in creatina, te vei bucura de mai multa energie, de o capacitate de raspuns la task-urile zilnice mult mai ridicata si bineinteles, de o masa musculara care va creste mai repede si care se va defini cu mai multa usurinta in cazul unor antrenamente sportive. 

Totodata, monocreatina sustine organismul atunci cand vine vorba de exemplu, de ridicat greutati unde, pentru efortul crescut si prelungit, este necesara o masa musculara pe masura. 

In acest mod, cu un continut optim de creatina in organism, vei putea face fata cu mai multa usurinta la antrenamente, iti vei putea prelucra corpul o vreme indelungata, vei dispune de mai multa energie astfel incat sa poti obtine rezultatele dorite asupra corpului, intr-un timp mai scurt.

In ce forme se regaseste creatina monohidrata?

Ca multe alte extracte prezente in organisme si/sau pe piata, chiar si creatina monohidrata se poate regasi in diferite forme. Aceasta se regaseste de exemplu, in mod natural, chiar si intr-o serie de alimente pe care le consumam in mod zilnic. Astfel, daca consumi regulat carne sau peste, precum somon, ton, carne de vanat, vita sau hering, cu siguranta in corpul tau vei introduce un anumit procent de creatina. 

Bineinteles, din pacate, absorbtia nutrientilor, a vitaminelor si a mineralelor la nivelul organismului se realizeaza intr-o concentratie foarte mica sau procesele derulate in viata de zi cu zi consuma o cantitate mult prea mare din aceste resurse, astfel incat corpul sa-si mentina un nivel optim regulat. La nevoie, putem suplimenta cantitatea de creatina monohidrata din organism prin utilizarea unor suplimente ce contin aceasta substanta, precum cele proteice, destinate sportivilor incepatori si/sau a celor de performanta. 

Care este cel mai bun supliment cu creatina monohidrata?

Creatina se regaseste atat sub forma de pudra, cat si sub forma de comprimate. Insa, nu se poate vorbi de un supliment ideal, fiecare dintre ele avand aceleasi proprietati. Ideal este sa respecti doza indicata de 3-5 g/zi timp de aproximativ o luna. O concentratie mai mare de creatina nu-ti va aduce niciun beneficiu suplimentar, ci dimpotriva - se poate produce o retentie mai mare de apa si sa iei in greutate mai repede si mai usor. 

Asadar, daca-ti doresti un corp plin de energie, care sa faca fata cu mai multa usurinta la antrenamentele musculare si care sa-ti permita obtinerea unui corp desprins din revistele de fitness, poti avea in vedere suplimentele cu creatina monohidrata de la Bodyline.ro.