De stiut atunci cand vrei sa iti infiintezi o firma

Timisoara - 28 octombrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri

Cei mai multi asociaza ideea de infiintare a unei firme cu mult stres, umblatura si bani cheltuiti. Asta se intampla de cele mai multe ori in cazul celor care nu sunt in tema legat de ce presupune o astfel de operatiune si cum ar trebui de fapt sa procedeze in acest sens.

AxaCont.ro

AxaCont.ro

Iti poti deci infiinta societatea fara sa faci drumuri inutile si, mai ales, fara sa te stresezi? Cu siguranta da! Iar totul incepe cu o documentare corespunzatoare. Cu ajutorul potrivit lucrurile se misca vazand cu ochii. Incepe prin a gasi firma potrivita in domeniu, care sa te ghideze in acest proces.

Cand incepi cautarea unui expert in infiintari firme Timisoara, ai in vedere cunostintele sale vizavi de procedurile de infiintare care exista. Orice schimbare de lege trebuie sa ii fie cunoscuta, pentru a nu omite nici un aspect important in procesul de deschidere a firmei.

Ai un plan de afacere? Treci de la stadiul de idee la materializarea lui!

Nu stii spre ce tip de firma sa te orientezi? Ei bine, una dintre optiunile cel mai frecvent bifate in tara de antreprenori este cea de SRL. Este si justificabila alegerea avand in vedere ca vine la pachet cu un cumul de beneficii.

Exista un plafon minim stabilit prin lege de care ai nevoie pentru capitalul social. Practic cu 200 de lei rezolvi problema si ai posibilitatea de a-i retrage dupa ce ai infiintat societatea.

Incepi prin a fi scutit de platirea TVA-ului.

Poti fi asociat unic (indiferent daca esti persoana fizica sau juridica) sau te poti asocia si cu alte persoane pentru a infiinta un SRL.

Daca nu esti insa un antreprenor care aspira spre o afacere prospera, poti incepe prin infiintarea unui SRL-D (debutant). In acest caz, primesti din partea statului diverse facilitati fiscale precum accesarea de fonduri  guvernamentale. Dupa 3 ani insa este obligatoriu sa devii SRL, insa cu siguranta este un start de care sa profiti.

Informatii exacte si actuale cu privire la costurile pe care le presupune infiintarea unei societati (SRL, SRL-D, PFA sau II) poti obtine direct de la experti precum AXACont.

Mai departe, trebuie sa stii exact ce activitate doresti sa desfasori. Mai exact, e important sa cunosti codul CAEN al actiitatii respectie. In situatia in care nu il stii, poti intra in contact cu specialisti in domeniu pentru a te ajuta cu aceasta informatie.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgi atunci cand doresti sa infiintezi o firma?  Ei bine, totul incepe prin gasirea unei firma de consiliere, care sa te ajute cu identificarea formei juridice ideale. Urmatorul pas vizeaza gasirea codurilor CAEN corecte.

Mai departe trebuie sa rezervi denumirea societatii, sa redactezi documentele necesare pentru a o inmatricula, sa redactezi contractul de sediu, sa pregatesti actele pentru notar si sa faci o programare cu acesta.

Procesul continua cu pregatirea actelor de care ai nevoie pentru a putea deschide contul de capital social si depunerea dosarului intocmit la Registrul Comertului. Cand sunt gata, trebuie sa ridici actele societatii de la aceiasi institutie.

In continuare e de preferat sa beneficiezi de consultanta cu privire la fiscalitatea din Romania, motiv pentru care e bine sa gasesti un colaborator care poate sa ti-o ofere. Noi recomandam firma online AxaCont.ro. Cu o vechime de peste 25 de ani, vei beneficia de servicii profesionale si suport pe tot parcursul infiintarii. Spor la indeplinirea visului de a conduce propriul business!