Teava rectangulara si ce ar trebui sa stii despre ea

BUCURESTI - 16 septembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Teava rectangulara este de fapt un tub sau un cilindru realizat din materiale cu o rezistenta ridicata la transmiterea tuturor fluidelor. Teava rectangulara este caracterizata prin diametrul interior pe care il are fiecare tip in parte.

Arcotrust.ro

Teava rectangulara are o gama variata de utilizare pentru aplicatii din diverse domenii precum cel al constructiilor, cel industrial, pentru piese de mobilier etc.

Un avantaj important pe care il ofera teava este faptul ca poate fi taiata, gaurita si sudata la dimensiunile necesare constructiei respective. De asemenea, teava rectangulara este un material versatil cu o rezistenta ridicata si o durata lunga de utilizare in timp.

Daca i se ofera o buna protectie anticoroziva, aceasta poate fi utilizata oferind aceleasi proprietati timp de pana la 25 de ani.

CARE SUNT CARACTERISTICILE PRINCIPALE PE CARE LE ARE TEAVA RECTANGULARA?

Teava rectangulara pentru constructii reprezinta un tip special de teava care capata forma prin prelucrare la rece sau la cald. Forma rectangulara este, de fapt, rezultatul impingerii laturilor unei lamele de otel, astfel incat, in final, aceasta sa aiba un profil aproape dreptunghiular. Prelucrarea in aceasta forma nu face altceva decat sa ii sporeasca rezistenta, deoarece forma initiala este usor supusa efortului de flambare. Pe de alta parte, forma rectangulara are rolul de a opri incarcarea sa deformeze produsul nou creat. Practic, profilul devine mai rezistent datorita laturilor sale, care, astfel, preiau incarcarile perimetral si nu concentrat pe un anumit punct al lamelei.

Teava rectangulara este realizata din otel, material foarte rezistent, potrivit atat pentru utilizari indoor cat si outdoor. Mai mult, pretul sau este unul avantajos, asa ca teava rectangulara este aleasa frecvent in detrimentul oricarui alt tip de material similar.

Teava rectangulara este avantajoasa in special datorita faptului ca rezista foarte bine la aproape orice tip de incarcari sau solicitari. Materialul se preteaza folosirii in aer liber, chiar daca vorbim despre ploaie, zapada sau vant. De asemenea, calculata asa cum trebuie, teava rectangulara preia majoritatea eforturilor dintr-un element de constructie, precum in cazul gardurilor, oferind, astfel, o rezistenta superioara structurii.

CUM SE FOLOSESTE TEAVA RECTANGULARA LA GARDURI?

Teava rectangulara este folosita, cel mai adesea, in combinatia cu gardurile din sarma zincata. Practic, teava rectangulara functioneaza pe post de stalpi de sustinere, dispusi la distanta, astfel incat sa fie asigurat criteriul rezistentei. Calculul necesarului de teava rectangulara se poate face in mod automatizat, prin programe de modelare grafica, sau traditional, cu o marja de eroare adaugata. Practic, se calculeaza deschiderea maxima pe care gardul o poate avea intre doi stalpi, astfel incat cedarea sa fie evitata. Calculul se face neomitand incarcari precum greutatea proprie a gardului, zapada, vantul si chiar incarcarea seismica.

Teava rectangulara poate fi folosita atat pentru garduri cat si pentru lucrari ce tin de realizarea constructiilor civile sau industriale. Teava rectangulara prezinta avantajul de a putea fi cumparata in dimensiunile dorite, fara conditionari la acest capitol. Sau, la nevoie, poate fi taiata, debitarea facandu-se usor, cu ajutorul masinilor de taiat. Totusi, atunci cand folosim teava rectangulara pentru garduri, avem in vedere tocmai avantajul lungimii care ne ofera posibilitatea unor lucrari de constructii fara imbinari sau puncte de sudura. Trebuie retinut ca orice material de constructii devine mai rezistent atunci cand este folosit ca atare. Orice bresa in structura sa, chiar si punctele de sudura, pot constitui slabiri ale materialului (materialul sudat nu este la fel din punct de vedere al rezistentelor ca materialul continuu in masa sa).

Poti cumpara teava rectangulara la preturi accesibile intr-o cantitate mai mare online de pe Arcotrust.ro!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/updigital1/teava-rectangulara-si-ce-ar-trebui-sa-stii-despre-ea1